El PSIB-PSOE afirma que les polítiques de Prohens han causat les dues manifestacions més importants en els darrers 10 anys

Negueruela reclama al Govern del PP que retiri el decret de depredació de sòl rústic, que obri el debat a totes les veus, i que declari les Illes Balears com a zones tensades

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha exposat avui que el Govern de Prohens continua sense escoltar les demandes ciutadanes, el que ha provocat que en aquest darrer any s’hagin celebrat les dues manifestacions més grans d’aquesta Comunitat d’ençà de l’organitzada contra el TIL de Bauzá.

D’una banda, la concentració en defensa de la llengua que va convocar l’Obra Cultural Balear, sobre la qual el PP diu no sentir-se interpel·lat encara que es van fer interpel·lacions directes a la presidenta; i la segona, celebrada dissabte, en favor de l’habitatge digne, que va ultrapassar tota previsió, i va ser massiva. Malgrat això, “el PP continua fent una cosa i dient la contrària”, explica Negueruela, que afegeix que “van ser moltes les veus que diuen que el Decret Llei de depredació no pot ser aprovat en aquests termes”.

El portaveu del PSIB-PSOE argumenta que el PP ha actuat sense obrir el debat amb cap agent ni sense acollir-se a cap informe per considerar que aquestes illes necessiten més pàrquings en rústic o declarar legal tot el sol rústic: “Han fet cap estudi o cap mesurament de consum d’aigua? Han mesurat què. Suposarà obrir la venda d’habitatge en sòl rústic?”.

En realitat -ironitza Negueruela- el PP sí ha pres mesures valentes, “perquè és realment valent legalitzar tot el que era il·legal”. Però al mateix temps, el portaveu socialista ha advertit que “el PP està llençant un missatge molt perillós, i és que ‘no importa si hi ha 8 anys de mesures restrictives, que quan governi el PP, et legalitzarà tot el que hagis pogut fer. I a més, ho podràs deduir’”, per concloure: “Quina mena de missatge és aquest? És un missatge duríssim”.

Per això, ha recomanat al PP que sí se senti interpel·lat per la manifestació de dissabte, i que retiri la proposta de convalidació del Decret al Parlament, per obrir un període de debat on les entitats puguin presentar al·legacions dins el termini i en la forma escaient, com un projecte de llei ordinari, això sí que seria un procés d’escolta: “És clar que el PP és interpel·lat, encara que ells diguin que no hi estan. Al manifest de dissabte es demana clarament que es declarin les Illes Balears com a zones tensades, per poder aplicar una limitació de preus”.

Satisfacció perquè l’expedient de reclamació per les mascaretes s’investigui des de la Fiscalia Europea

Per una altra banda, Negueruela ha apuntat la satisfacció i la valoració positiva de la postura dels jutjats de Palma de traslladar a la Fiscalia Europea la denúncia que va fer el PSIB-PSOE contra Ureña, davant la tramitació de l’expedient de reclamació a l’Empresa Soluciones y Gestión. Negueruela ha desmentit l’afirmació d’Ureña per la qual havia afirmat, a la seu del Congrés de Diputats, que els jutges no havien admès a tràmit la denúncia: “És clar es va admetre a tràmit -ha puntualitzat Negueruela-. Estam un poc cansats ja de tantes faules. Ureña ha assegurat haver demanat en un escrit d’al·legació que s’arxivés el cas. Si no s’hagués admès a tràmit, no hauria pogut fer cap al·legació”.

Recursos addicionals

Comments are closed