El PSIB-PSOE acusa el PP de presentar un decret de 85 pàgines de liberalització i depredació, però evita el debat social

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, demana a Prohens si el text que ha publicat avui el BOIB és de limitació o de depredació del territori

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha retret a la presidenta Marga Prohens, que el Govern hagi publicat avui el Decret Llei de simplificació administrativa sense haver-ne debatut res ni amb les entitats que va convocar dimecres passat, a la mesa per la sostenibilitat, ni al Parlament, amb la resta de formacions polítiques.

En la seva intervenció a la sessió de control del Parlament, Iago Negueruela ha expressat que el Decret de depredació publicat al BOIB suposa “85 pàgines de liberalització, de menys requisits, menys límits, menys aigua, menys requisits ambientals, més residus, més rústic destruït, més pressió humana, més explotació d’espais protegits, més pàrquings en rústic i més depredació de les nostres Illes”.

Negueruela ha recriminat Prohens que mentre diu que s’han de posar límits, el PP vota en contra de tots, tal com ho va fer l’actual batle Jaime Martínez, aleshores conseller de Turisme amb el Govern del PP, quan en el 2015 afirmava que gràcies a la llei Martínez de Turisme s’ampliarien les places turístiques.

Per això, el portaveu socialista ha demanat a Prohens que deixi de mentir i que posi a debat el decret llei: “Tot això (el text publicat avui al BOIB) no hi era a la reunió de dimecres sobre sostenibilitat. Li demanarà al senyor Toni Riera (director de la Fundació Impulsa) que estudiï aquest Decret llei? Perquè si ho estudia potser arriba a la conclusió que l’han de derogar”.

Negueruela ha afegit si a l’hora de redactar aquest decret, que modifica 50 lleis, s’ha valorat l’impacte que tindrà en generacions futures, o si saben com afectarà en sòl rústic, les piscines o permetre pàrquings en rústic?”. I conclou amb una pregunta retòrica: “Aquesta normativa, limita o depreda?”

Finalment, del diputat socialista ha posat en evidència la hipocresia del PP quan “diu que no a la llei de Canvi climàtic, als ajuts europeus que ara diu que agilitza o als ajuts de l’ITS per l’aigua, que ara defensa, però que en el seu moment va votar que no”. I ara defensen tot això com a propi: “Ens sembla perfecte, però no diguin mentides. Diguin d’on provenen els Fons Europeus que ara defensen: de governs socialistes; diguin d’on ve l’ITS: de governs amb Més i amb Més per Menorca”.

Recursos addicionals

Comments are closed