Alícia Homs serà la candidata del PSIB-PSOE a les eleccions europees del 9 de juny

La socialista ocuparà el número 21, garantint-se un lloc de sortida en la candidatura que encapçala Teresa Ribera, i de la qual també en formaran part l’eivissenc Piotr Sadowski i la menorquina Noemí Gomila

La Comissió Federal de Llistes del PSOE ha aprovat avui horabaixa la candidatura definitiva amb la qual els socialistes es presentaran a les eleccions europees del 9 de juny, i que serà encapçalada per la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, repetirà com a candidata dels socialistes de Balears al Parlament Europeu, i ho farà en el número 21 de la candidatura, garantint-se un lloc de sortida amb el qual previsiblement repetirà en el càrrec per continuar defensant els interessos de les nostres illes a les institucions europees.

D’aquesta manera, el Partit Socialista reconeix la magnífica tasca d’Homs en els darrers 5 anys al Parlament Europeu, on ha destacat per la defensa dels drets dels treballadors i les treballadores, especialment dels més joves, per la compensació dels efectes de la insularitat, per la defensa dels fons europeus que millorin les nostres illes, per la defensa de les condicions de feina dignes dels agricultors i les agricultores, o en l’afavoriment d’una transició energètica justa que ajudi a pal·liar les conseqüències del canvi climàtic.

Precisament, el fet que Teresa Ribera lideri la candidatura és una gran notícia per als socialistes de Balears perquè coneix la realitat de les illes i les necessitats específiques de l’arxipèlag en matèria climàtica i ambiental.

La candidatura socialista per a les eleccions europees també inclourà a l’eivissenc Piotr Sadowski al número 57, i a la menorquina Noemí Gomila com a darrera suplent.

Així les coses, el PSIB-PSOE surt a guanyar les eleccions europees amb una bona representació en la candidatura, i amb el convenciment de poder aportar millores per a la vida dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers des de les institucions europees, davant els retrocessos que impliquen les polítiques de les institucions governades per PP i Vox.

Per als socialistes, les eleccions del 9 de juny seran una oportunitat per enviar un missatge a Marga Prohens dient alt i clar que les illes no estan per la derogació de la memòria històrica, la persecució de la llengua pròpia, la segregació lingüística a les aules, la depredació del nostre territori i la catifa vermella a la corrupció.

El PSIB-PSOE surt a convèncer a la ciutadania des de l’experiència de ser un partit de govern, seriós, rigorós, amb més de 145 anys d’història i amb un projecte de futur, amb una campanya en positiu i amb propostes.

Alícia Homs (Palma, 1993, és graduada en Ciències Polítiques i Màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional. És eurodiputada des de 2019, membre de la comissió de Treball i Afers Socials, substituta a la comissió d’Indústria, Recerca i Energia i vicepresidenta de l’intergrup de mars, rius, illes i zones costaneres.

També va ser presidenta dels Young European Socialists (YES) del 2019 al 2023 i vocal de la comissió executiva del PSIB-PSOE.

Piotr Sadowski (1979), és llicenciat en Ciències Econòmiques per la London School of Economics and Political Science. És consultor europeu autònom, secretari general de Volonteurope des del 2007 i activista europeu en favor dels drets de les persones LGTBI.

Finalment, Noemí Gomila (Es Castell, 1979), és Tècnic Administratiu i Tècnic mitjà  de Riscos laborals. El 2008 assumeix la Conselleria d’Afers Socials del Consell de Menorca.

El febrer de 2016 ostenta el càrrec de directora de l’Ibavi a Menorca anomenada pel Govern liderat per Francina Armengol i el 2019 Gomila és la segona tinent de batlia a l’Ajuntament d’Es Castell i regidora de personal i serveis socials. El 2021 deixa d’ocupar el seu càrrec de directora de l’oficina de l’Ibavi a l’illa i entra com a consellera de Serveis Generals del Consell de Menorca fins a final de mandat. Actualment, és regidora a l’oposició del PSOE a l’Ajuntament d’Es Castell.

Comments are closed