L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, serà la veu de les Illes Balears en el ple de la Conferència sobre el futur d’Europa

Homs és una dels tres parlamentaris de la delegació espanyola del Grup de Socialistes i Demòcrates europeus que integrarà el ple de la conferència, que es reunirà per primera vegada el 19 de juny

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha estat elegida per integrar el ple de la Conferència Sobre el Futur d’Europa en representació del Parlament Europeu, motiu pel qual es posa a disposició de tots els ciutadans de les Illes Balears per “donar suport a les demandes en favor d’una Unió Europea més solidària, amb més oportunitats per als joves i més sensible a la realitat dels territoris com les Illes Balears”.

La Conferència sobre el futur d’Europa és un procés participatiu en el qual durant gairebé un any, tots els ciutadans del continent podran fer arribar les seves propostes per “canviar l’Europa que coneixem a millor”, ha explicat Homs. De fet, perquè sigui un èxit, és fonamental la implicació de tothom, bé a través de la plataforma digital de la conferència (https://futureu.europa.eu/?locale=es)  bé participant en els actes ciutadans.

“Tot el funcionament de la Unió estarà sotmès a debat, i la clau perquè la conferència sigui un èxit serà la participació”, ha destacat Homs, encoratjant tothom a enviar les seves propostes.

La socialista també ha volgut posar de relleu com, al llarg de la darrera dècada, esdeveniments com la gran recessió, la crisi dels refugiats o el Brexit “han qüestionat els fonaments i els valors fundacionals de la Unió”, però també ha defensat la “resposta comuna i solidària” a la crisi de la COVID-19. No obstant això, Homs també ha explicat que “s’han vist algunes mancances”, motiu pel qual “ha arribat l’hora de reformar la Unió Europea”.

Aquest plenari, que es reunirà per primera vegada el 19 de juny, estarà format per 108 representants del Parlament Europeu, 54 del Consell de la UE, tres de la Comissió Europea i 108 dels parlaments dels estats membres. L’eurodiputada del PSIB-PSOE serà una dels tres parlamentaris de la delegació espanyola del Grup de Socialistes i Demòcrates europeus.

Comments are closed