El PSIB-PSOE agraeix a la ciutadania el comportament exemplar que ha permès desescalar a una nova etapa de normalitat per a les Illes Balears

Pilar Costa: “Aquest diumenge suposarà la tornada a la pràctica normalitat dels ciutadans, però encara no hem d’abaixar la guàrdia”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha expressat el seu suport al Govern de les Illes Balears “per aquesta següent etapa de desescalada lenta i prudent que s’iniciarà diumenge i suposarà la tornada a la pràctica normalitat dels ciutadans”. A més, hi ha afegit que “encara hem de tenir en compte que no hem vençut al virus i que no podem abaixar la guàrdia”.

D’aquesta manera i una vegada finalitzada la Junta de Portaveus, Costa ha aprofitat per agrair a tota la ciutadania de Balears “l’esforç i el comportament exemplar que ha permès desescalar a una nova etapa de normalitat”. La socialista ha destacat que les dades sanitàries actuals han situat a Balears com la comunitat autònoma amb una incidència més baixa a 7 dies.

D’altra banda, en el pròxim ple del Parlament compareixerà el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, a petició pròpia, per informar sobre les previsions pel curs 2021-22. Costa ha expressat que “serà el segon curs que començarà marcat per la pandèmia de la COVID-19, però amb una diferència substancial respecte al curs passat que és l’avanç de la vacunació i amb la màxima presencialitat possible”.

Així mateix, la socialista ha incidit que “les escoles han demostrat ser espais segurs i la vacunació farà de les escoles espais molt més segurs”. Cal recordar que el 85% dels professionals dels centres educatius ja han rebut almenys una primera dosi i, a més, Costa hi ha afegit que “seria una bona notícia si es confirmàs la possibilitat de vacunar als adolescents de 12 a 16 anys abans que comenci el curs”.

A més, Costa ha posat en valor la feina de la Conselleria d’Educació Durant la pandèmia per establir protocols, reforçar les plantilles amb un increment històric de docents i la creació d’un borsí de substitucions exprés que “han fet que les escoles no hi hagin hagut de tancar en cap moment, mantenint les aules obertes i garantint el dret a l’educació a diferència del que ha succeït a altres països com Alemanya, França o Portugal”.

Altres assumptes que es duran al pròxim ple del Parlament de les Illes Balears, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha anunciat que es durà a debat, i previsiblement s’aprovarà, el decret llei 5/2021 que fixa un preu màxim per a les proves PCR i els tests d’antígens mentre duri la situació actual d’alarma sanitària.

A més a més, Costa ha incidit que “la normativa autonòmica també recull les mesures que durant l’estat d’alarma s’han demostrat efectives per contenir l’expansió del virus”.

Quant a l’actualitat, la socialista ha valorat “com una bona notícia” la visita de la vicepresidenta quarta del Govern d’Espanya i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que ha anunciat inversions de més de 230 milions d’euros en matèria d’energies netes i transició ecològica. “Un anunci del qual tots ens hauríem d’alegrar”, ha afirmat Costa.

Comments are closed