El PSIB-PSOE aplaudeix l’aprovació definitiva de la Llei de Canvi Climàtic estatal, una “llei històrica” que s’emmiralla en la pionera llei balear

Es tracta d’una llei molt reclamada pels socialistes de les Illes Balears i compromesa en la campanya electoral pel diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons

El PSIB-PSOE aplaudeix l’aprovació definitiva de la Llei de Canvi Climàtic estatal, una “llei històrica que provocarà un canvi profund de model i la creació de milers de llocs de feina”, tal com ha destacat el diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons.

El diputat, a més a més, ha destacat que es tracta d’una llei que permetrà complir les directives europees per a la descarbonització el 2050, suposant una “increment important en la reducció de les emissions, posant-nos a nivell europeu”.

Així mateix, Pons ha emfasitzat que aquesta llei, que s’emmiralla en la pionera llei de canvi climàtic autonòmica, també possibilitarà “inversions importants en innovació”, alhora que impulsarà la creació de milers de llocs de feina en els pròxims anys en el camp de la transició energètica.

Respecte de les reclamacions realitzades des de les Illes Balears, s’ha de destacar que aquesta llei va en la línia de l’aprovat per l’executiu autonòmic la passada legislatura pel que fa a la prohibició de la matriculació de nous vehicles dièsel des de 2025.

Així, la llei estatal recull aquesta ambiciosa aposta per l’eliminació de les energies fòssils a la nostra comunitat incloent una norma per la qual els territoris insulars podran adoptar unes mesures encara més restrictives pel que fa a la circulació de vehicles dièsel.

Finalment, cal recordar que la Llei de Canvi Climàtic és una llei molt reclamada pels socialistes de les Illes Balears i compromesa durant tota la campanya electoral pel diputat del PSIB-PSOE i que finalment s’ha aprovat de manera definitiva avui a la cambra baixa.

Comments are closed