El PSIB-PSOE aplaudeix la reforma de la llei de l’avortament i reitera que “només quan governa l’esquerra es conquereixen i recuperen drets per a les dones”

La reforma de la llei de l’avortament, aprovada ahir en Consell de Ministres, retorna a les dones de 16 i 17 anys el dret a interrompre voluntàriament l’embaràs sense necessitat d’autorització paterna, tal com reclamava el Govern de les Illes Balears

La diputada del Grup Parlamentari Socialista Pilar Carbonero ha mostrat la satisfacció dels socialistes de les Illes Balears per l’aprovació en Consell de Ministre de la reforma de la llei de l’avortament, que retorna el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs a les dones de 16 i 17 anys sense haver de menester autorització paterna o dels tutors legals, un dret que el PP va eliminar en la reforma de 2015.

“Estam satisfets amb aquesta reforma de la llei de l’avortament perquè recupera drets per a les dones de 16 i 17 anys”, ha explicat Carbonero, recordant que aquesta modificació de la llei, “que retorna a aquestes dones la capacitat de decidir lliurement sobre la seva maternitat”, havia estat reclamada pel Govern de les Illes Balears.

Així mateix, la socialista també ha celebrat que amb aquesta reforma es garanteixi l’atenció de totes les dones a la sanitat pública, ja que regularà que, com a mínim, cada centre sanitari públic disposi d’almanco un professional no objector de consciència. “És una passa més”, ha insistit Carbonero.

Per tot plegat, la diputada ha reiterat que amb mesures com aquesta és com es defensen els drets de les dones i ha ressaltat que “només es conquereixen o recuperen drets per a les dones quan governa l’esquerra, mentre que és amb la dreta quan es fan passes enrere”, ha asseverat.

Finalment, i també relacionat amb els drets de les dones i la igualtat real i efectiva, Carbonero ha volgut mostrar tot el suport dels grup socialista a l’Ajuntament de Ciutadella per l’elecció del cartell de les festes de Sant Joan d’enguany, que protagonitza una nina. “És una bona decisió”, ha conclòs.

Comments are closed