Aprovada la iniciativa socialista per accelerar la digitalització de la Formació Professional

Enric Casanova - PNL Digitalitzacio FP 20201022
Joan Ferrer - PNL atacs LGTBI Polonia 20201022

També s’ha aprovat una Proposició No de Llei per condemnar i rebutjar els atacs al col·lectiu LGTBI a Polònia, a proposta socialista

La Comissió d’Educació del Parlament ha aprovat per unanimitat la proposta socialista per accelerar la digitalització de la Formació Professional per afavorir que “els treballadors que sorgeixen d’aquests cicles formatius puguin fer front amb totes les garanties no només a noves a les formes de treball, sinó també a l’eclosió del teletreball produït per la situació actual”.

La proposta, impulsada pel diputat Enric Casanova, insta el Govern d’Espanya a iniciar un procés de “digitalització per a una Formació Professional moderna i adaptada a la realitat immediata” mitjançant l’adaptació de currículums, eines i metodologies.

Tal com ha explicat el diputat socialista, “ara és el moment de plantejar aquest canvi, ja que la tecnificació de la major part dels processos productius i la inclusió d’eines tecnològiques i digitals és de cada vegada més gran”.

És per aquest motiu que es fa necessari que “els alumnes que cursen FP tenguin una competència tecnològica que li permeti desenvolupar la seva carrera professional i adaptar-se als canvis”, ha incidit Casanova.

Aquest procés, ha emfasitzat el diputat, “forma part d’un procés més vast de digitalització de totes les etapes educatives que ja ha posat en marxa el Govern de les Illes Balears amb el Pla de Digitalització”.

Així mateix, la Proposició No de Llei demana a l’executiu central que continuï impulsant la formació del professorat d’FP per “poder avançar en el canvi metodològic necessari per aconseguir una digitalització plena de l’FP”.

Condemna als atacs contra el col·lectiu LGTBI a Polònia

D’altra banda, la Comissió d’Assumptes Socials ha condemnat la repressió i discriminació que estan patint les persones LGTBI, com també de les persones i entitats que lluiten pels drets d’aquestes, a Polònia. La iniciativa s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte de Vox, que ha votat en contra.

La Proposició No de Llei, impulsada pel socialista Joan Ferrer, també insta el Govern d’Espanya a expressar “el seu absolut rebuig” a les polítiques públiques d’aquest país que suposin “algun tipus de discriminació o repressió de les persones LGTBI i de tothom que lluiti pels seus drets, sigui en l’àmbit públic o el privat”.

Ferrer ha expressat, en nom del Grup Parlamentari Socialista i referenciant el plenari del Parlament Europeu, la “preocupació pels nombrosos atacs al col·lectiu LGTBI a Polònia” i ha condemnat la presa de mesures LGTBI-fòbiques per part del govern polonès com l’establiment de les anomenades «zones lliures d’ideologia LGTBI».

Per al diputat socialista, aquest és, sense cap mena de dubte, “un debat necessari per a la nostra societat que se centra en una condemna que s’ha de fer”.

Comments are closed