Aprovada la proposta socialista per reclamar al Govern d’Espanya els 177 milions d’euros pendents del sistema de finançament

Maria Antònia Truyols: “seguirem aquest camí sense afluixar en reclamar amb tota contundència els recursos que ens pertoquen, amb l’objectiu de reforçar l’Estat del Benestar”

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per reclamar al Govern d’Espanya el pagament dels 177 milions d’euros pendents del sistema de finançament, signada també pel grup d’Unides Podem.

Tal com ha explicat la diputada socialista Maria Antònia Truyols, “sense uns Pressuposts Generals de l’Estat aprovats i amb un govern en funcions difícilment es poden determinar les partides que per obligació legal han de rebre les comunitats autònomes”. Però precisament ha insistit en això, en què “el mateix Ministeri d’Hisenda ha manifestat reiteradament que aquests recursos corresponen a les comunitats autònomes, perquè així ho garanteix la Llei de Finançament”.

Truyols ha defensat que la reivindicació d’aquests 177 milions “es manté des del primer dia, davant el president en funcions Pedro Sánchez, a qui la presidenta Armengol ha demanat que cerqui una fórmula legal per desbloquejar aquest pagament, com amb la ministra Montero”.

Per això, la diputada socialista ha volgut deixar clar que “seguirem aquest camí sense afluixar en reclamar amb tota contundència els recursos que ens pertoquen, amb l’objectiu de reforçar l’Estat del Benestar”.

En aquest sentit, la iniciativa aprovada insta al Govern de les Illes Balears a esgotar la via del diàleg per a aconseguir aquests recursos, a trobar la fórmula legal perquè ens puguin arribar, i a convocar un Consell de Política Fiscal i Financera per debatre sobre els límits de dèficit i d’estabilitat pressupostària ara que s’estan elaborant els pressuposts per al 2020.

Truyols ha destacat també la importància de rebre els recursos pendents del sistema de finançament perquè amb ells “hem millorat la vida de les persones que resideixen a les Illes Balears, reforçant les plantilles dels serveis públics fonamentals, obrint els centres de salut els horabaixes o facilitant l’accés a l’habitatge”.

Finalment, Truyols ha qualificat al PP de “retalladors professionals”, lamentant les incoherències manifestades durant les seves intervencions ja que “per una banda demanen xecs escolars i per l’altra exigeixen retallades a diari”.

Comments are closed