El Grup Parlamentari Socialista reclama unitat en la qüestió del finançament perquè “quan anam plegats, la ciutadania guanya”

La portaveu del grup parlamentari, Sílvia Cano, ha insistit que “no renunciam i seguirem exigint” els recursos pendents de rebre

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha demanat, durant la seva intervenció en el debat posterior a la compareixença de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, unitat a totes les forces parlamentàries per fer front als reptes del finançament autonòmic, perquè, ha ressaltat, “quan anam plegats som més forts i la ciutadania surt guanyant”.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha recordat que es tracta de diners als quals “no renunciam i seguirem exigint” i que en “abordar aquests reptes estructurals per mantenir els serveis públics essencials la presidenta Armengol ens trobarà”.

Precisament a aquests serveis públics ha al·ludit Cano durant la seva intervenció. La socialista ha posat en relleu la necessitat de millorar els problemes estructurals de finançament per poder continuar “l’herència de justícia social i progrés”, que es fa palesa amb les polítiques de progrés i de recuperació de drets i llibertats iniciades el 2015, les quals has permès, entre altres coses, “més personal sanitari i docent, renda social garantida, restitució de la targeta sanitària i fi dels copagaments als pensionistes”.

Precisament pel que fa a aquest compromís amb els serveis públics de qualitat, Cano ha emfasitzat la feina feta, “tot i les dificultats”, perquè les Illes Balears hagin passat d’estar a la cua del rànquing en serveis públics a estar en la mitjana d’inversió de l’Estat, i ha recordat al PP que si “ja estan pensant en les tisores, és perquè és el seu model, però no el nostre”.

Així mateix, Cano ha alabat la “gestió rigorosa dels comptes públics i de reducció del deute” per part del Govern que, a més, “ha complit regularment amb els objectius de dèficit alhora que reduïa el deute públic”. Respecte del dèficit, Cano ha insistit en la necessitat de reformar-ne els objectius, que ha considerat “injustos”.

Comments are closed