Aprovada per unanimitat una iniciativa socialista per reforçar les mesures per combatre les agressions al personal sanitari

S’insta el Govern a revisar abans que finalitzi l’any els protocols d’actuació ja existents per adaptar-los a l’escenari actual

La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una iniciativa del Grup Parlamentari Socialista, presentada conjuntament amb els grups parlamentaris Més per Mallorca, Unidas Podemos i Mixt, per incrementar les mesures dirigides a combatre les agressions al personal sanitari, una circumstància que “ens ocupa i preocupa molt”, tal com ha exposat el diputat socialista Juli Dalmau.

A través de l’aprovació d’aquesta Proposició No de Llei, el Parlament ha acordat manifestar el seu rebuig a qualsevol tipus d’amenaça, intimidació o agressió dirigida al personal sanitari, alhora que en reconeix el seu prestigi professional.

Així mateix, insta el Govern, d’una banda, a continuar atenent les reivindicacions dels professionals per millorar la seva protecció, com també a revisar i actualitzar abans que acabi l’any els protocols d’actuació vigents per adaptar-los a l’escenari actual. D’altra banda, s’insta l’executiu autonòmic a dur a terme una campanya de difusió per donar a conèixer les conseqüències derivades de qualsevol tipus.

Dalmau ha matisat que aquesta iniciativa reclama “més mesures, perquè no partim de zero”, ja que actualment se n’estan aplicant tant per evitar-les com per atendre el personal quan l’agressió no s’hagi pogut evitar.

Precisament, entre les mesures que ja s’apliquen, ha explicat Dalmau, existeixen els protocols establerts per l’IB-Salut i el servei del 061, els quals ara se sol·licita que es revisin.

Aquests protocols contemplen actuacions relatives a formació en tècniques de prevenció i actuació en cas d’agressions, el denominat botó del pànic per avisar la policia o el botó per bloquejar les cabines de les ambulàncies, entre altres.

En cas que l’agressió s’hagi produït, aquest protocol preveu suport psicològic i legal per als professionals. El suport legal, ha recordat Dalmau, significa que l’Advocacia de la Comunitat Autònoma es persona sempre com acusació particular en cas d’agressió i en sol·licita la pena màxima.

Comments are closed