El Parlament aprova la proposta socialista per promoure i difondre un esport lliure d’LGTBIfòbia i amb plena acceptació de la diversitat

Joan Mascaró: “Encara assistim a clars perjudicis al col·lectiu LGTBI a l’esport, un fet que es veu agreujat a l’esport d’elit, on la falta de referents és evident i alarmant, i on l’orientació sexual encara es troba dins l’armari”

La proposta per un esport lliure d’LGTBIfòbia, presentada pel Grup Parlamentari Socialista a la Comissió d’Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament de les Illes Balears, ha estat aprovada sense cap vot en contra.

Es tracta d’una Proposició No de Llei l’objectiu de la qual és promoure un esport “lliure de prejudicis i amb acceptació de la diversitat”, tal com ha exposat el diputat Joan Mascaró, impulsor de la iniciativa.

El socialista ha defensat que el seu grup entén l’esport “com a un mitjà de creixement personal i social, no només des de l’àmbit de la salut, sinó també com una eina d’integració i tolerància”, valors que prenen especial rellevància a l’esport base.

Mascaró ha justificat la necessitat d’iniciatives com aquesta en el fet que “encara assistim a clars perjudicis al col·lectiu LGTBI en el món de l’esport, una situació que es veu agreujada a l’esport d’elit, on la falta de referents és evident i alarmant i on l’orientació sexual encara es troba dins l’armari”.

A través d’aquesta Proposició No de Llei s’insta el Govern de les Illes Balears i les institucions insulars i locals a “posar a l’abast de la ciutadania els recursos i les eines adequades per a una protecció efectiva enfront de qualsevol acte de violència, agressió o intimidació, física o moral, per motius de condició o orientació sexual”.

Respecte d’això, el diputat socialista ha recordat que si bé “s’ha avançat” en termes d’igualtat, especialment amb l’aprovació el 2016 de la llei LGTBI autonòmica, avui en dia encara es produeixin situacions en les quals “hem de recordar que la carta de drets fonamentals prohibeix tota discriminació per raons d’orientació sexual”.

La iniciativa, que ha estat presentada conjuntament pels grups que donen suport al pacte de Govern, ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris excepte de VOX, que s’ha abstingut.

Recursos addicionals

Comments are closed