Cosme Bonet demana al PP “que s’atreveixi a xerrar clar” i digui si les seves mesures per superar les conseqüències de la COVID19 “són noves retallades”

El senador socialista per Mallorca ha intervingut al ple del Senat per convidar al principal partit de l’oposició a “sumar-se als valors socials i a la recuperació justa”, mentre que els ha criticat que demostren “una alarmant manca de projecte i d’alternativa”

El senador socialista per Mallorca, Cosme Bonet, s’ha estrenat a la tribuna del Senat per intervenir en el ple durant el debat d’una moció proposada pel PP, en la qual es demana la reactivació d’activitats com el sector turístic.

Una proposta que Bonet ha advertit que conté “un pla de xoc amb mesures que ja s’estan duent a terme, la qual cosa demostra una alarmant manca de projecte i d’alternativa del principal partit de l’oposició”.

En aquest sentit, el senador socialista ha recordat que el Govern d’Espanya s’ha posat al capdavant de la lluita contra el virus i les seves conseqüències “li pesi a qui li pesi”, aprovant mesures sanitàries, socials i de caràcter econòmic per protegir al teixit empresarial i als treballadors i les treballadores”.

Per això, Bonet ha lamentat que “enfront dels mesos d’acció governamental, el PP fa propostes com destinar 4.000 milions d’euros per a les comunitats autònomes quan ja s’ha aprovat un pla no reemborsable de 16.000 milions; demanen plans per a sectors específics sense tenir en compte que ja s’està treballant en un pla de rellançament del turisme basat en la seguretat sanitària, el suport a empreses i treballadors, la intel·ligència turística i la promoció; i finalment, proposant dotar de liquidesa a les empreses quan va ser una de les primeres mesures que va aprovar l’Executiu central”.

A més a més, Bonet ha advertit que la proposta del PP no conté mesures socials ni per a les famílies que més greument poden patir les conseqüències de la pandèmia, però sí que demanen incrementar la despesa pública mentre redueixen considerablement els ingressos, per la qual cosa el senador socialista s’ha demanat “On és el truc? S’estan proposant ja noves retallades?”.

Per aquest motiu, Bonet ha convidat al PP a “atrevir-se a xerrar clar i dir si les seves mesures per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia consisteixen en fer retallades i en no proposar cap mesura de caràcter social, tornant a caure en els errors del passat”.

Per evitar que la crisi la tornin a pagar els mateixos de sempre, Bonet ha convidat al PP a “sumar-se als valors socials i a donar suport a una recuperació justa, perquè coincidim en la necessitat d’allargar els ERTO, la qual cosa s’està negociant; en preparar plans específics per als sectors del comerç, la indústria o el turisme; en recolzar la producció interna de material sanitari, en impulsar el teletreball i la investigació i en donar suport explícit al nou Ingrés Mínim Vital”.

Finalment, Bonet ha demanat als populars que corregeixin la seva estratègia a Europa i “donin suport al Govern d’Espanya en la seva negociació amb les autoritats europees perquè és transcendental per al nostre país”.

Comments are closed