El PSIB-PSOE proposa en el Parlament l’impuls i la regulació del teletreball en l’empresa privada per afavorir la conciliació

La iniciativa aprovada insta els governs autonòmic i d’Espanya a regular aquesta modalitat de feina a través d’una llei estatal, dels convenis col·lectius i de les meses sectorials amb sindicats, patronals i associacions empresarials

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista perquè els governs autonòmic i d’Espanya impulsin el teletreball i mesures de flexibilitat laboral en l’empresa privada per afavorir la conciliació a través d’una llei estatal i dels convenis col·lectius.

“Els socialistes tenim molt clar que el futur del treball passa per la conciliació, i el teletreball pot ajudar”, ha explicat el diputat Jordi Marí, impulsor de la iniciativa, signada conjuntament amb els grups que donen suport al pacte de govern.

No obstant això, el diputat també ha alertat que “el teletreball, per si mateix, no implica conciliació. Al contrari, pot empitjorar-la, com s’ha demostrat durant l’Estat d’Alarma”, raó per la qual es fa necessària la regulació d’aquesta modalitat de feina, ha emfasitzat.

El socialista ha refermat la idea que el teletreball “té nombrosos avantatges, però no els aprofitarem ni es consolidaran fins que es reguli, aporti seguretat i delimiti les obligacions tant de les empreses com dels treballadors”.

En aquest sentit, el socialista ha posat d’exemple qüestions com el dret a la desconnexió dels treballadors, quina de les parts hauria d’assumir les despeses derivades de l’activitat laboral (llum, Internet, equips de treball), la prevenció dels riscos laborals i la capacitat de control sobre les tasques per part de les empreses.

Marí també ha incidit en què aquesta iniciativa el que pretén és “consolidar una modalitat” que en els darrers mesos, per mor de la COVID19, “s’ha fet molt habitual”, passant del 7% previ al confinament al 30%-32% actual.

Concretament, la Proposició No de Llei insta el Govern de les Illes Balears a impulsar el teletreball i altres mesures de flexibilitat laboral a través de les meses sectorials amb sindicats, patronals i associacions empresarials i al Govern d’Espanya a tramitar una llei consensuada amb els sectors productius i a promoure aquesta modalitat de treball a través dels convenis col·lectius.

Recursos addicionals

Comments are closed