Aprovada la proposta socialista per promoure que les polítiques de cooperació al desenvolupament incloguin un enfocament LGTBI

El Parlament ha ratificat la Declaració de Mèrida, aprovada el 2017, que promou el ple reconeixement dels drets de les persones LGTBI

El Grup Parlamentari Socialista ha defensat en el Parlament de les Illes Balears una iniciativa per assegurar que les polítiques de Cooperació i Desenvolupament incloguin un enfocament LGTBI transversal, que ha estat aprovada amb el vot en contra de Vox i l’abstenció del Partit Popular.

La iniciativa també demana al Govern, el Fons Insular de Cooperació i les entitats públiques dedicades a la Cooperació que signin i ratifiquin la Declaració de Mèrida, la qual promou el ple reconeixement dels drets de les persones LGTBI, i que la cambra autonòmica també ha ratificat.

El diputat socialista Joan Ferrer és l’impulsor d’aquesta iniciativa, que recull les propostes de la Fundación Triángulo, entitat fundada el 1996 per aconseguir la igualtat de drets polítics i socials per a persones LGTBI i impulsora de la Declaració de Mèrida, aprovada el 2017.

El diputat ha denunciat el fet que les persones LGTBI conformin un dels col·lectius “més vulnerables en situacions de crisis humanitàries”, com processos migratoris, catàstrofes naturals o situacions de conflicte, ja que “parteixen d’una situació social discriminatòria”.

El socialista també ha alertat, citant un informe de la Fundación Triángulo, del fet que 76 països penalitzen les relacions consentides entre persones adultes del mateix sexe o promouen la discriminació legal de les persones transsexuals i transgènere. D’aquests, 10 penalitzen aquestes relacions amb la mort. “No podem ignorar aquesta realitat si allò que pretenem és assolir un desenvolupament humà inclusiu, equitatiu, amb justícia social i que reconegui la diversitat com un bé públic global”, ha emfasitzat Ferrer.

La iniciativa també insta l’executiu autonòmic a dur a terme programes adreçats a erradicar la violència, la discriminació i les vulneracions de Drets Humans per raó d’orientació i identitat sexual i a promoure l’empoderament de la població LGTBI, com també a incloure indicadors que permetin incorporar l’enfocament de la diversitat sexual en els plans de cooperació.

Comments are closed