Pere Joan Pons defensa que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya “resumeix molt bé els objectius de cohesió social, igualtat i innovació”

El diputat al Congrés també ha destacat “la història d’èxit col·lectiu en un moment d’extrema dificultat” i la capacitat dels estats membre per donar una resposta a la crisi tan diferent de la de l’anterior crisi

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés i portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Comissió Mixta per a la UE ha defensat avui que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència econòmica del Govern d’Espanya, que ha presentat la vicepresidenta Calviño en el si d’aquesta comissió, “resumeix molt bé els objectius de cohesió social i territorial, d’igualtat enfront de la desigualtat i d’innovació econòmica, social i científica” i que els 140.000 milions d’euros assignats a Espanya suposen “una oportunitat per transformar, accelerar i sumar”.

Pons, en la seva intervenció, també ha volgut fer valdre la capacitat de la Unió Europea de posar un marxa un programa conjunt i de remar unida per donar una resposta ben diferent de la plantejada en l’anterior crisi. “Si qualsevol dels pares fundadors pogués mirar-nos ara mateix, se sentiria orgullós de la resposta dels països membre”, ha manifestat el socialista.

“Això és una història d’èxit col·lectiu en un moment de dificultat extrema”, ha exposat Pons, fent especial referència a la crisi sanitària però també al Brexit. En aquest sentit, el socialista ha posat en valor la cogovernança posada en pràctica tant a nivell dels estat membre com en l’àmbit estatal, amb la implicació dels governs autonòmics en la presentació de projectes i la posterior gestió.

Així mateix, el socialista ha carregat contra les postures de determinats grups polítics en el seu intent de bloquejar l’arribada dels fons europeus a Espanya i a les Illes Balears. “Al final d’aquesta travessa, tendrem l’oportunitat de veure qui ha sumat i qui s’ha dedicat, senzillament, a diagnosticar els problemes, una cosa que és d’una facilitat i d’una ximplesa que fan por”, ha conclòs.

Comments are closed