Ares Fernández: “El rescat de les persones és la prioritat, no deixarem a ningú enrere i això passa per continuar blindant el dret a l’educació de qualitat”

El ple del Parlament ha aprovat el decret llei amb mesures per adaptar els processos d’escolarització i inscripció d’interins a la via telemàtica, amb un debat previ en el qual el diputat socialista s’ha mostrat orgullós que “ni Armengol ni Sánchez hagin triat el camí de desmantellar l’Estat del Benestar i de fer pagar la factura de la crisi als més vulnerables com va fer el PP”

El ple del Parlament ha aprovat el decret llei amb mesures urgents per habilitar la via telemàtica com a via preferent per als processos d’escolarització i d’inscripció del personal interí. Una normativa que, segons el diputat socialista Ares Fernández, “és bona, necessària i útil per a tota la comunitat educativa, estudiants, famílies i docents”.

Per a Fernández, “les administracions públiques tenen la responsabilitat i l’obligació de donar respostes i oportunitats, per la qual cosa la societat espera d’elles que siguin capaces d’adaptar-se a les noves circumstàncies, que es transformin i es modernitzin en els seus procediments, tal com feim amb aquest decret llei”.

El diputat socialista ha aprofitat per defensar la gestió del Govern en matèria educativa, assegurant que “hem actuat amb la màxima que el rescat de les persones serà la prioritat i per no deixar a ningú enrere, la qual cosa passa per continuar blindant el dret a l’educació de qualitat i a l’abast de tothom”.

Per això, Fernández també ha avançat que “no estalviarem recursos per poder tenir un inici de curs el més normal possible”.

A més a més, el diputat del Grup Parlamentari Socialista ha advertit que “existeix una contraposició de models pel que fa a la gestió de l’educació”, i en aquest sentit, ha afirmat que “estam molt orgullosos que els governs d’Armengol i de Sánchez no hagin escollit el camí de fer pagar la factura de la crisi als més vulnerables, ni el del desmantellament DE L’estat del Benestar, com va fer el PP”.

Fernández ha advertit que “tenim a tota una generació que espera una resposta diferent ala que es va donar a l’anterior crisi i així ho estam fent, aquesta vegada la sortida serà justa i no la pagaran una vegada més els mateixos”.

Finalment, Fernández ha tengut unes paraules de record per a l’exportaveu del Grup Parlamentari Socialista Andreu Crespí i també un sentit agraïment a comunitat educativa, docents, personal administratiu i als estudiants “per fer un esforç immens per adaptar-se a una nova realitat i metodologia docent, fent front també a una bretxa digital a la qual estam donant resposta i no volem donar l’esquena”.

Comments are closed