Armengol anuncia la intenció d’encapçalar la llista del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats: “Estic disposada a fer una passa endavant i ferma”

La Secretària General del PSIB-PSOE ha qualificat les eleccions generals del 23 de juliol de “transcendentals per al present i el futur d’Espanya i de les Illes Balears”

La Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha anunciat avui la seva intenció d’encapçalar la candidatura dels Socialistes de les Illes Balears al Congrés dels Diputats en les eleccions generals convocades per al 23 de juliol, per a la qual ha demanat tot el suport de la militància.

“Vos vull demanar el vostre suport, perquè crec que ara més que mai hem de donar una passa endavant i ferma, i jo estic disposada a fer-ho”, ha dit Armengol en la reunió extraordinària del Consell Polític del PSIB-PSOE, màxim òrgan de decisió entre congressos.

Armengol també ha remarcat que surt a guanyar aquestes eleccions generals, les quals ha qualificat de “transcendentals per al present i el futur d’Espanya i de les Illes Balears”. “El 23 de juliol votam què volem, si una Espanya democràtica que avanci o tornar 40 anys enrere”, ha exclamat.

“Estam en un moment absolutament transcendental, i el Partit Socialista és l’únic instrument que pot aturar un Govern de regressió a Espanya que significaria perdre moltíssimes coses, drets i llibertats”, ha remarcat, insistint en el fet que els socialistes són els únics que poden garantir que això no succeeixi. “El Partit Socialista som el pal de paller de la democràcia, aquí i a la resta d’Espanya”, ha asseverat.

Sobre els governs “de dreta extrema i extrema dreta” que es conformaran arran dels resultats de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques, Armengol ha dit que “són involucionistes dels drets que hem aconseguit” i que per això es presenta al Congrés “amb més força que mai i amb la seguretat que això només ho podrem aturar des del Partit Socialista”. “No titubejarem”, ha recalcat Armengol.

“Liderarem una oposició contundent i vigilant perquè res no es torni enrere”

Respecte dels resultats de les eleccions locals, insulars i autonòmiques del 28 de maig, Armengol, ha recordat que el Partit Socialista va obtenir un màxim històric de vots, amb més de 118.000 persones “que confien en nosaltres i a les quals no decebérem”.

“Els socialistes podem dir amb orgull i amb la cara ben alta que ens hem deixat la pell perquè aquesta terra milloràs; hi ha millorat”, ha expressat Armengol, recordant que “deixam una situació que no té res a veure amb la que vàrem heretar”

Finalment, Armengol ha remarcat que el PSIB-PSOE “seguirem dempeus lluitant per la igualtat d’oportunitats, per la justícia social i per tot allò que ens ha fet ser qui som”, i ha incidit que “vigilarem molt perquè la dreta extrema i l’extrema dreta encara no han entrat a governar i ja veim les seves intencions”.

“El PSIB-PSOE liderarà una oposició contundent i valenta, compromesa, i molt vigilant, perquè no deixarem a la dreta extrema i a l’extrema dreta que tornin res enrere”, ha conclòs enfront d’un Consell Polític que ha mostrat tot el suport a la Secretària General.

Recursos addicionals

Comments are closed