El PSIB-PSOE es reafirma en el ‘no’ a la investidura de Marga Prohens i en liderar l’oposició perquè no es faci enrere cap dret, llibertat i avenç assolits

Negueruela: “El PP pretén que ens abstinguem, però ja hem dit de forma clara que no ho farem i tenim clar que liderarem l’oposició per defensar els avenços aconseguits i que no es retrocedeixi en drets i llibertats”

El PSIB-PSOE es reafirma en la seva decisió de votar ‘no’ a la investidura de Marga Prohens com a presidenta del Govern, després que la candidata del PP així ho hagi demanat als diputats electes Iago Negueruela i Mercedes Garrido durant la reunió mantinguda avui dematí a la seu del Parlament.

“El PP pretén que ens abstinguem, però ja hem dit de forma clara que no ho farem i que tenim clar que liderarem l’oposició per defensar els avenços aconseguits i que no es retrocedeixi en drets i llibertats”. Així de contundent s’ha mostrat el diputat electe pel PSIB-PSOE, Iago Negueruela.

El socialista s’ha volgut mantenir fidel a les més de 118.000 persones que varen votar el PSIB-PSOE en les eleccions autonòmiques del passat 28 de  maig. “Han confiat en nosaltres per liderar un projecte que generi llibertats i allò que farem aquesta legislatura serà vigilar que no es retrocedeixi en drets i llibertats; el nostre paper és defensar els avenços assolits i que un possible govern de la dreta extrema i l’extrema dreta pugui fer-nos perdre avenços i drets”.

Així mateix, Negueruela s’ha mostrat sorprès pel fet mateix que el PP hagi demanat l’abstenció dels socialistes perquè Prohens pugui ser investida presidenta sense el suport de Vox, ja que a parer del diputat electe, “hi ha llibertat absoluta de PP i Vox per conformar governs en els ajuntaments”.

“L’escenografia bé, però allò que compten són les polítiques i els fets, i els fets són que ja estan parlant perquè l’extrema dreta entri a les institucions, com succeirà a partir del 17 de juny als ajuntaments de les Illes”, ha refermat Negueruela.

“El PP necessitarà els vots de Vox per activa o per passiva”, ha conclòs Negueruela, en referència a la inestabilitat que suposaria per a l’executiu autonòmic la pretensió del PP de governar en solitari, atès que requeriran els vots de l’extrema dreta per tirar endavant lleis, especialment els pressupostos generals de la Comunitat Autònoma.

Comments are closed