Armengol: “En aquestes Eleccions Europees està en joc la Democràcia per la pujada de l’extrema dreta”

La secretària general del PSIB i presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol acompanya la candidata dels socialistes de les illes a la llista europea del PSOE per aquest 9J, Alícia Homs, en l’acte d’inici de la campanya electoral. Armengol i Homs fan una crida a la mobilització social davant d’unes eleccions que “afecten el dia a dia dels ciutadans de Balears”.

Inici de la campanya electoral pels Socialistes de les Illes Balears. Francina Armengol i la candidata europea Alícia Homs han encapçalat un acte en el qual s’han desplegat tres lones damunt la façana de la seu del PSIB, amb el lema “+Europa + PSOE”. Armengol ha lloat la figura de la cap de llista europea del PSOE, Teresa Ribera, de qui ha dit que és “una magnífica candidata, que ha fet possible que a Espanya i a Balears estem pagant l’energia més barata de tota Europa gràcies a l’excepció ibèrica”.

La secretària general del PSIB ha fet referència a la necessitat d’una “mobilització intensa” davant les urnes, davant d’una contesa electoral en la que “ens hi jugam moltíssim”. Armengol ha insistit en que “la Democràcia està en joc, a causa de la pujada de l’extrema dreta a Europa, com veiem a les Illes amb governs a on ja hi ha entrat l’extrema dreta i provoca canvis nocius per als ciutadans”.

La socialista ha denunciat “l’intent de deslegitimació de l’adversari polític i la despersonalització, les mentides i les fake news” com l’arma de la dreta i l’extrema dreta per “rompre els governs democràtics com hem vist a Balears i a Espanya i no volem veure a Europa”.


Enfront això, Armengol contraposa un programa electoral socialista per una campanya “neta i honesta, amb persones que tenen clar el projecte europeu com n’Alícia”, de qui s’ha mostrat convençuda que “seguirà essent una magnifica eurodiputada socialista al servei d’aquesta Comunitat Autònoma”.

En el seu torn d’intervenció, la candidata socialista en la llista europea del PSOE, Alícia Homs ha posat de manifest que en aquestes eleccions es “posa en joc el futur de tota una generació, per que ens jugam que torni el feixisme o seguir avançant en drets i llibertats, per una Europa més social, més feminista, que pensi en els joves i en propostes com les del canvi climàtic, i que doni respostes als problemes reals com el de l’habitatge o el de la massificació turística”, que tant preocupa a Balears.

Homs ha alertat de que les eleccions del 9J van de “triar entre dues fotografies, la de Milei rodejat només d’homes, intentant dinamitar la Democràcia des de dins, o la de Teresa Ribera, liderant l’excepció ibèrica que ha estat l’enveja d’Europa”.

Homs ha apel·lat a la mobilització de “tota la gent progressista d’aquestes illes, per que els socialistes som capaços d’aturar l’extrema dreta i la dreta extrema”.

Recursos addicionals

Comments are closed