Armengol: “Les Illes Balears són com són avui gràcies a la feina immensa d’homes i dones meravellosos que han fet possible un partit de govern capaç de transformar la nostra realitat”

El PSIB-PSOE ha estrenat un dels capítols de la sèrie documental ‘Un partit per a un poble. La consolidació del socialisme a les Illes Balears: de la clandestinitat al lideratge’ per celebrar els 30 anys del PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE ha estrenat un dels capítols de la sèrie documental ‘Un partit per a un poble. La consolidació del socialisme a les Illes Balears: de la clandestinitat al lideratge’ amb motiu del 30è l’aniversari de la formació, des que va passar d’anomenar-se Federació Socialista Balear a Partit Socialista de les Illes Balears.

A l’acte hi ha assistit els Secretaris Generals, des de la refundació del partit a les Illes Balears, Emilio Alonso, Francesc Triay, Joan March i Francesc Antich, a qui se’ls ha fet entrega d’un obsequi a mode d’homenatge. També hi ha assistit l’actual Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol; la ministra d’Educació i Formació Professional i portaveu del PSOE, Pilar Alegría; la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera i el Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma, José Hila, a més de multitud de càrrecs institucionals, orgànics i militants, que han omplert la sala de Cineciutat.

Armengol ha definit aquest dia com un dia “d’orgull, sentiment i emoció” i ha agraït als secretaris generals del partit que l’han precedida, i als seus equips. “Les Illes Balears són com són avui gràcies a la feina immensa d’homes i dones meravellosos que han fet possible un partit de govern capaç de transformar la nostra realitat”, ha ressaltat alhora que ha afegit que “vosaltres, homes i dones meravellosos, vàreu fer possible un partit orgullós de si mateix i donar la cara pel partit ha estat la millor decisió que he pres mai”.

“Ells, com molts altres, han deixat una empremta enorme en la nostra feina i ells han fet possible que jo ara pugui ser la Secretària General d’aquest partit”, ha expressat Armengol, qui també ha tengut paraules d’agraïment pels seus equips i, especialment, per les dones que li varen obrir camí, com Teresa Riera.

La socialista també ha encoratjat el públic a “no oblidar la nostra història, perquè si no la coneixem no podrem projectar un bon futur” i ha volgut retre un homenatge especial a Xisco Antich. “Sense els seus dos governs de progrés, avui no governaríem la nostra Comunitat Autònoma”, ha dit.

Finalment, la també presidenta del Govern s’ha mostrat convençuda que el PSIB-PSOE és el “partit que millor representa les Illes Balears, l’únic partit seriós, rigorós, de govern i amb la capacitat de transformar la societat i d’assegurar els drets i els avenços que la dreta sempre tira enrere quan governa”.

Per la seva banda, la ministra d’Educació i Formació Professional i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha admès que actes com aquest permeten “fer la vista enrere i comprovar no només la llarga trajectòria del Partit Socialista, sinó també tots els drets i llibertat que hem estat capaços de conquerir tots aquests anys”.

“Aquest tipus d’actes ens serveixen per reconèixer aquelles il·lusions i somnis pels quals sempre hem lluitat i continuen estant més vigents avui que mai, com són la justícia social, la igualtat o el treball digne, ideals pels quan ens hem mobilitzat sempre i ens continuarem mobilitzant”, ha realçat Alegría.

La portaveu federal també ha posat d’exemple les Illes Balears en matèries com la sostenibilitat o la igualtat, amb l’ecotaxa i les llistes cremallera impulsades per Xisco Antich. “Antich i Francina heu aconseguit que les Illes Balears estiguin al segle XXI amb el segell del creixement econòmic, la sostenibilitat, la igualtat, una educació i una sanitat públiques de qualitat i una identitat pròpia”, ha asseverat Alegría.

També ha intervingut a l’acte la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, qui ha destacat que en actes com el d’avui “se sent el pes de la història” i ha reconegut “estar d’enhorabona per aquests 30 anys del PSIB-PSOE gràcies a la feina de les persones que ho varen fundar i també de les que varen lluitar en la clandestinitat”. “El PSIB-PSOE és un projecte d’esperança i de futur”, ha conclòs.

Un Partit per a un poble

La sèrie documental està dividida en quatre capítols: ‘La clandestinitat’, tracta de la refundació del Partit Socialista a les Illes Balears des de l’any 1974; la segona, ‘La construcció d’un projecte’, detalla l’etapa on el socialisme es comença a estendre per Balears, així com la creació de les primeres agrupacions i la selecció dels candidats per a les primeres eleccions democràtiques.

També, la tercera etapa, ‘La consolidació’, conta el camí ideològic del Partit Socialista a Balears a partir dels dos corrents principals: Socialisme i Autonomia i l’Oficialista; i, finalment, la quarta etapa, ‘El lideratge’, que exposa l’estratègia de com els i les socialistes arriben al Govern de les Illes Balears i el PSIB-PSOE es converteix en un partit líder.

“Un partit per a un poble” a més de ser el lema del VI Congrés del PSIB-PSOE celebrat a 1990 és una visió única, nova i emocionant de com el nostre partit ha estat un factor clau en la transformació de la vida de la societat de les Illes Balears i com ha estat capaç de construir un territori més just i igualitari estant sempre al servei de la ciutadania.

Comments are closed