Alfonso Rodríguez: “Davant el renou i la crispació de la dreta, el Partit Socialista no deixa d’aportar solucions als problemes de la ciutadania”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, i el diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, han valorat molt positivament la pujada de pensions i les bones xifres econòmiques

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha manifestat que “el renou i la crispació de la dreta, no farà que el Partit Socialista deixi d’aportar solucions als problemes de la ciutadania” en relació amb la pujada del 8,5% de les retribucions que estan arribant aquests dies als pensionistes de Balears i del conjunt de l’Estat.

En relació amb aquest assumpte, Rodríguez ha recordat que “a Balears suposarà que 210.000 persones veuran com, de mitjana, les seves pensions pujaran un total de 1263 euros” i que amb el PP “haurien tardat a prop de 35 anys per poder arribar en aquesta xifra”.

“Una acció com aquesta és un fet de justícia amb les classes mitjanes, i més vulnerables i per això era molt necessari una actualització de les pensions perquè puguin ser protegides pels governs socialistes”, ha afegit el portaveu del Partit Socialista de les Illes Balears.

Per la seva banda, el diputat al Congrés del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, també ha valorat molt positivament la pujada del 8,5% de les pensions. Pons ha destacat que això suposarà “una mitjana de 1500 euros anuals”. A més, ha afegit que “el Partit Popular va proposar una pujada del 0,25%, això vol dir que tardaríem prop de 35 anys a arribar a les xifres actuals. Hi ha una diferència radical en formes de fer política”.

Dades de l’Enquesta de Participació Activa

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, també s’ha referit a les dades de participació activa i ha mostrat la seva satisfacció per les bones dades. L’enquesta de població activa del quart trimestre de 2022 diu que a Balears tenim 570.800 persones ocupades. Això representa el nombre més gran de persones ocupades de la sèrie històrica.

Rodríguez ha declarat que aquestes bones xifres demostren que “les polítiques de protecció a la classe treballadora i als pensionistes fan efecte, tot i que els més pessimistes deien que la reforma laboral i la pujada del salari mínim interprofessional provocaria una baixada de l’ocupació”.

Pujada PIB

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats també ha fet menció al creixement del PIB “estam molt satisfets, hi ha hagut una pujada del 5,5% del PIB. Això demostra que anem pel bon camí, hi ha un creixement que ens permet consolidar una resposta en aquest moment de dificultat”.

Comments are closed