L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, pressiona la Unió Europea per prohibir les pràctiques no remunerades

L’eurodiputada Alícia Homs demanarà al Parlament Europeu que es creïn uns drets mínims comuns per als becaris a tots els estats membres, entre els quals hi figura una remuneració mínima

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha participat en un debat a Madrid aquest divendres, organitzat per l’associació juvenil Equipo Europa en el qual ha reiterat la petició a les institucions europees perquè es prohibeixin les pràctiques no remunerades.

Homs ha explicat que la comissió de Treball del Parlament Europeu, de la qual n’és membre, està treballant en l’informe sobre pràctiques de qualitat a la UE, amb l’objectiu de poder crear una directiva d’àmbit europeu que estableixi unes condicions laborals mínimes.

Aquestes serien d’aplicació a tots els contractes i convenis de pràctiques que siguin comuns a tots els estats membres. Entre aquestes condicions hi hauria una retribució mínima, com també cobertura social, protecció laboral i un clar monitoratge durant la durada de les pràctiques.

Segons l’eurodiputada, aquesta directiva aconseguiria acabar amb les pràctiques no remunerades a tot Europa, que considera un “objectiu primordial”, com va defensar a la darrera intervenció a Brussel·les.

“Aquest Parlament ha reconegut fins a cinc ocasions durant aquest mandat que les pràctiques no remunerades són una forma d’explotació de treballadors i treballadores joves i una violació dels seus drets, i ha demanat en altres tantes un marc jurídic comú per garantir una remuneració justa” “Aquesta és la nostra oportunitat”, ha insistit.

En opinió de la socialista, aquesta directiva també és especialment important per aconseguir un canvi al model d’inserció dels i les joves al mercat laboral. “Les dades mostren que els joves aconsegueixen el primer treball després dels 30 anys, i això és inacceptable”, ha emfasitzat.

En aquest sentit, Homs es demana “quin futur espera a les noves generacions: l’explotació i ús com a mà d’obra barata abans de poder emancipar-se amb 30 anys? Siguem ambiciosos i tirem endavant una directiva que tengui un efecte real sobre tota una nova generació de joves europeus”, ha conclòs Homs.

Comments are closed