Armengol: “El nostre partit és un instrument al servei de la gent i la gent ens necessita ara més que mai”

El ministre Félix Bolaños ha participat a l’acte inaugural del 14é Congrés del PSIB-PSOE i ha anunciat que els pròxims dies se signarà un conveni amb el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa per a desenvolupar un Pla de Sostenibilitat Turística a l’Illa dotat amb un milió d’euros

L’acte inaugural del 14è Congrés del PSIB-PSOE, que s’està celebrant a Inca aquest cap de setmana, ha comptat amb la participació del ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del Govern d’Espanya, Félix Bolaños.

Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE, ha iniciat la seva intervenció agraint al ministre la seva presència. També ha donat les gràcies als representants sindicals que participen en el 14è Congrés; a tota la militància, a les persones que han organitzat el congrés i a l’executiva que ha fet possible estar davant un partit fort, unit i molt preparat per afrontar els nous reptes que tenim en aquesta comunitat autònoma.

“Avui és un dia d’emoció, d’il·lusió i d’esperança davant el futur de les Illes. Comença una nova etapa, amb una executiva que demostrarà la mateixa il·lusió i força gràcies al suport de la militància, que lluita dia a dia per transformar a millor la nostra realitat”, ha expressat.

Armengol ha fet referència als 142 anys d’història del partit socialista i a l’orgull que suposa formar part d’aquest projecte polític. “Tenim passat, tenim molt present i molt futur. Som la primera força política de les Illes gràcies a un projecte compartit, molt pensat i molt treballat que ens ha permès dibuixar un somni i fer-ho realitat. El nostre partit és un instrument al servei de la gent i la gent ens necessita ara més que mai”, ha declarat.

Per aquest motiu, Armengol ha incidit en continuar fent feina “amb escolta activa, amb un projecte obert a tothom, construint la base amb unitat i força, fent feina junts per treballar en el futur que volem per aquesta comunitat i no tan sols pensant en 2023, sinó en els pròxims deu i quinze anys. Perquè som el partit del país, el partit que millor representa a la societat d’aquestes illes i que puc fer possible tot el que somniem”.

La secretària general ha fet balanç de la gestió feta des del partit durant aquests quatre anys amb un informe de gestió, que ha estat aprovat per unanimitat i al qual es reflecteix les grans fites d’aquest temps.

“Hem participat en cinc processos congressuals i ens han duit a tenir una eurodiputada al Parlament Europeu; hem millorat els resultats al Congrés i al Senat, hem estat, per primera vegada, la primera força política en aquesta comunitat. Governam als consells insulars de Mallorca, Menorca i Formentera. A 34 municipis de les Illes, tenim 24 batles i 230 regidors als nostres ajuntaments i una oposició fort a la resta de consistoris”.

Armengol ha expressat que “és un honor tornar a ser secretària general dels Socialistes de les Illes Balears” afegint que “jo sol soc una peça més d’aquest gran engranatge”

I ha conclòs la seva intervenció destacant la feina feta des de totes les institucions governades pels socialistes durant aquesta pandèmia, demostrant que “hem estat a l’altura en aquests moments de dificultat” i permitent una sortida justa a la crisi gràcies a les polítiques desenvolupades. “Gràcies al govern Pedro Sánchez, al Govern de les Illes, als consells insulars i als ajuntaments”.

I també la feina feta des del PSIB-PSOE durant aquests mesos mitjançant el programa Horitzons de Futur “Amb 55 reunions celebrades, amb 300 socialistes fent feina, pensant que en sortiríem i que quan sortíssim, ho faríem millor”.

Intervenció de Bolaños

Félix Bolaños, ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del Govern d’Espanya, ha començat la seva intervenció a l’acte inaugural del 14è Congrés del PSIB-PSOE agraint a Francina Armengol la seva acció de govern “fent d’aquestes illes un lloc més just” i la seva empenta com a secretària general del PSIB-PSOE “perquè el partit està en forma, serà un gran congrés i tendreu grans resultats en les pròximes eleccions”, ha expressat.

Bolaños ha agraït també la feina de tota la militància “de tots els que formam part d’un projecte col·lectiu que s’anomena partit socialista, un partit que ha impulsat grans avanços socials i polítiques públiques que, quan governam, es traslladen al BOE, convertint els somnis en realitats”.

El ministre ha parlat de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat, del creixement i avanç en drets socials que comporten i que ens situen al capdavant de la socialdemocràcia europea.

“La ciutadania està en l’horitzó de les polítiques públiques que estam aprovant, amb les majors partides per a beques que mai hi ha hagut; amb l’aprovació d’una llei d’habitatge i amb polítiques per l’emancipació dels joves; amb més inversió en ciència i investigació; amb pensions dignes per als nostres majors, amb més recursos per a la dependència, amb un ingrés mínim vital… projectes de vida que acompanyem amb els pressupostos generals de l’Estat i que responen a un dels principis bàsics d’aquest partit, de no deixar ningú enrere”, ha declarat.

Bolaños ha incidit en què són uns pressupostos bons per a les Illes Balears, que mostren el compromís del govern de l’Estat amb les Illes, amb el reconeixement del Factor d’Insularitat, i ha anunciat que els pròxims dies se signarà un conveni amb el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa per a desenvolupar un Pla de Sostenibilitat Turística a l’Illa dotat amb un milió d’euros.

“La nostra aposta per lo públic es ferma, protegint al ciutadà de forma individual i a la societat com a col·lectiu. Treballam per fer una Espanya millor, més justa, més solidària, més habitable i més sostenible, treballam per la recuperació de tots els sectors econòmics i, en definitiva, per un país millor”, ha conclòs.

Acte inaugural
L’acte d’inauguració del 14è Congrés del PSIB-PSOE, al qual han tomat possessió els membres de la mesa congressual, ha comptat també amb la participació de Joan March i Francesc Antich, com a antics secretaris generals del partit, dels batles d’Inca i Palma, Virgili Moreno, com a amfitrió, i José Hila, com a president del Congrés.

Secretaris generals del PSOE d’altres comunitats han traslladat els seus missatges de força davant els nous reptes què començant en aquesta nova etapa. Salutacions fraternals que han arribat de Juan Espadas (Andalusia); Luis Tudanca, (Castella-Lleó); Adrián Barbón, (Astúries); Juan Lobato (Madrid); Concha Andreu (La Rioja); Emiliano García Page (Castella-La Manxa); Pablo Zuloaga (Cantàbria) i Guillermo Fernández Vara (Extremadura).

També han intervingut a l’acte inaugural Ares Fernández, secretari general de JSIB; els representants sindicals, José Luís García, de CCOO i Lorenzo Navarro d’UGT.

S’ha projectat un emotiu vídeo d’homenatge a tots els socialistes de les Illes que ens han deixat aquests quatre anys.

Comments are closed