Armengol realça “la dedicació a la defensa dels drets dels treballadors i la lluita per un ideal de justícia social” de Llorenç Bisbal com a “inspiració per continuar el seu camí”

La Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha participat en la presentació de la biografia de l’històric dirigent socialista, escrita per Antoni Vidal i editada per Illa Edicions amb la col·laboració de PSIB-PSOE i Fundació Gabriel Alomar

La Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha realçat la figura de l’històric dirigent socialista Llorenç Bisbal, un obrer autodidacta que va ser el principal impulsor del Partit Socialista a les Illes Balears i el més destacat dirigent sindical del primer terç del segle XX, com una “inspiració per continuar el seu camí”.

Armengol ha fet aquestes declaracions en la presentació de la seva biografia, Llorenç Bisbal. El líder històric del socialisme mallorquí (1876-1935), escrita per Antoni Vidal i editada per Illa Edicions amb la col·laboració del partit i de la Fundació Gabriel Alomar.

“La dedicació de Bisbal a la defensa dels drets dels treballadors i a la lluita per un ideal de justícia social és una autèntica inspiració per continuar el seu camí”, ha remarcat la socialista, fent especial èmfasi en el fet que “encara que les circumstàncies siguin molt diferents i haguem avançat tant en la consolidació d’un estat democràtic i social, les notícies recents al nostre país i a Europa ens han de fer tenir plena consciència que la lluita pels drets socials i les llibertats no està mai conclosa i ens ha de tenir als socialistes preparats per fer-hi front”.

També, Armengol ha recordat “la voluntat de servei, honradesa i bona administració” de Llorenç Bisbal, principis que ha reivindicat que “han de seguir essent imprescindibles per a tot aquell que vulgui accedir a una responsabilitat pública”.

Abans d’acabar la seva intervenció, la Secretària General del PSIB-PSOE ha volgut agrair la feina feta a Antoni Vidal, autor de la biografia, que ha considerat una obra “imprescindible per als socialistes”, i a l’editorial Illa Edicions per impulsar-la. Així mateix, s’ha compromès a seguir donant suport a investigacions i publicacions com aquesta “per lluitar contra l’oblit i per la veritat i la reparació”.

Per la seva banda, el vicepresident de la Fundació Gabriel Alomar, Cosme Bonet, ha elogiat l’empenta de l’autor i de l’editorial per tirar endavant aquest projecte, al qual des del partit no es varen voler negar a contribuir.

“Aquesta biografia ve a cobrir una mancança important en la història de les Illes Balears”, ha expressat Bonet, explicant que es tracta d’una obra que “recupera la figura i el llegat d’un nom sense el qual no es podria entendre l’expansió del moviment obrer i del partit socialista durant el primer terç del segle XX”.

Finalment, l’historiador Antoni Vidal, autor del llibre, ha destacat l’interès que desperta la figura de Llorenç Bisbal com a líder del socialisme mallorquí, un personatge sobre el qual encara no s’havia elaborat cap investigació àmplia, com és el cas. Vidal ha explicat que sí que s’havia abordat la vida i història de Bisbal amb breus articles monogràfics, però no un compendi sobre la seva trajectòria, com sí ha fet ara Vidal arran de la seva tesi doctoral, una tasca que no ha estat senzilla atès la prolífica activitat de Bisbal.

Comments are closed