El PSIB-PSOE es compromet a continuar millorant les condicions laborals dels treballadors de la indústria turística amb la nova llei turística

Els Socialistes de les Illes Balears han explicat als ciutadans i ciutadanes de Calvià, juntament amb CCOO i UGT, les perspectives socials, mediambientals i laborals de la nova llei turística

Els socialistes de les Illes Balears s’han compromès a continuar millorant les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la indústria turística amb la nova llei turística, que actualment en tramitació parlamentària. Un compromís que han refermat els socialistes a Calvià on han explicat als ciutadans juntament amb els sindicats d’UGT i CCOO, els aspectes socials d’aquesta nova normativa i com aquesta millorarà les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la indústria turística.

D’aquesta manera, el conseller de Turisme, Model Econòmic i Treball del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, ha assegurat que “la nova normativa és la primera que incorpora, per primera vegada, la part social i que incideix en la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la indústria turística”, i hi ha afegit que “és una llei que no només pensa en la qualitat del servei que ofereix als visitants, sinó que també, en com podem millorar les condicions de via dels treballadors del sector i de com protegim el medi ambient”.

També, Negueruela ha posat en valor que “tindrem una normativa que millora el turisme dins totes les perspectives, ja siguin socials, econòmiques i laborals, i que  neix des del diàleg social i des del consens amb els sindicats i amb els empresaris”. A més a més, ha incidit que “les lleis turístiques han de parlar dels treballadors i treballadores, han de parlar de la protecció al medi ambient i els turistes han de saber que a les Illes Balears es protegeix el nostre entorn i als nostres treballadors i treballadores”.

Per la seva part, el batle de Calvià i el secretari general dels Socialistes de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha incidit que “és fonamental explicar les millores que té aquesta nova llei turística, una normativa que avança cap a una ocupació de més qualitat”. “Hem aconseguit que el sector productiu de les Illes no faci fallida gràcies a 855 milions d’euros en ajudes directes al sector durant la pandèmia i que ara, continuarà tenint un suport econòmic amb els fons europeus”, ha dit Rodríguez.

El secretari general de Comissions Obreres de les Illes Balears, Jose Luis García, ha subratllat que “és una gran notícia aquesta nova llei turística perquè caminam cap a una sostenibilitat econòmica i turística que millorarà les condicions laborals i els drets socials dels treballadors i treballadores de la indústria turística”, i hi ha afegit que “ja vàrem fer una gran passa amb el conveni d’Hosteleria, però amb les modificacions de la llei turística feim una passa de gegant mot ferm cap a les millores de les condicions laborals”.

Finalment, el secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT de les Illes Balears, José García, ha exposat que “la nova llei turística és valenta i té en compte per primera vegada a les persones treballadores del sector turístic”. “Mai no hi havia hagut tant de diàleg social com en els 7 anys que du governant el Govern de les Illes Balears i això es demostra amb una Llei turística que té present la realitat dels treballadors i treballadores del sector”. “Celebram mesures com la dels llits elevables perquè afavoriran la reducció de càrregues de treball”, ha expressat García.

Comments are closed