El PSIB-PSOE remarca que el president Pedro Sánchez ha complit amb la paraula donada per abaixar el preu de la llum

Pilar Costa: “Aplaudim l’acord d’Espanya i Portugal amb la UE per posar un topall al preu del gas, ja que la pròxima factura de la llum, famílies i petites i mitjanes empreses veuran com torna a abaixar el preu de la llum”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha aplaudit l’acord d’Espanya i Portugal per posar un topall al preu del gas. “Vàrem dir que a finals d’abril hi haurà un acord amb la Unió Europea per abaratir el preu de l’energia i tornam a complir amb la paraula donada perquè a la pròxima factura, les famílies i petites i mitjanes empreses vegin com torna a baixar el preu de la llum”, ha remarcat la socialista.

D’aquesta manera, Costa ha incidit que “el Govern d’Espanya torna a complir amb els seu compromís per esmorteir els efectes econòmics de la guerra en els ciutadans i les empreses de les nostres illes”, i hi ha afegit que “ens vàrem comprometre a arribar a un acord final amb la Unió Europea abans de maig o s’ha aconseguit amb l’aval al pla d’Espanya i Portugal”.

Així, la socialista ha explicat que “és una notícia que a nosaltres ens fa estar molt feliços i que creiem que hauria de ser així per tothom”. Per aquest motiu, Costa ha lamentat que “una vegada més, el Partit Popular continuï instal·lat en la crítica destructiva”.

D’altra banda i pel que fa al Ple del Parlament del pròxim dimarts, Costa ha avançat que “debatrem una Proposició No de Llei impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per a l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19 que va registrar les entitats Amnistia Internacional, Medicusmundi Mediterrània, Metges del Món i Oxfam Intermón i que els socialistes vàrem agafar per convertir-la en una iniciativa parlamentària”.

La Proposició No de Llei té el suport de Més per Mallorca, Unides Podem, El Pi i el grup Mixt i consisteix en demanar al Govern d’Espanya que posi en marxa els mecanismes que desenvovupats per la Organització Mundial de la Salut per poder distribuir les vacunes de forma equitativa, i també que sol·liciti a la Orgnització Mundial del Comerç una exempció sobre les patents dels productes sanitaris, siguin vacunes o altres medicaments, que puguin ajudar a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Comments are closed