Cosme Bonet: “L’enhorabona de la vicepresidenta Calviño demostra la gran capacitat d’execució i la bona gestió del Govern amb els fons europeus”

La vicepresidenta Nadia Calviño ha posat d’exemple les Illes Balears com a Comunitat Autònoma que millor gestiona els fons europeus, essent l’única que ha executat més del 25% dels fons assignats: “són un exemple per a la resta de comunitats”

La vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha elogiat el ritme d’execució del Govern de les Illes Balears pel que fa als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

La vicepresidenta ha explicat, durant una compareixença en la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat per explicar la situació d’aquest pla i en la qual també ha participat el conseller de Fons Europeus, Miquel Company, que les Illes Balears són la Comunitat Autònoma que més fons europeus ha executat (més del 25%, l’única en aquests percentatges) i l’ha qualificat “d’exemple per a la resta de comunitats”.

El senador per Mallorca i secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, qui també és membre titular d’aquesta comissió, ha aplaudit la felicitació de la vicepresidenta, considerant que demostra “un fet molt important: la gran capacitat d’execució i la bona gestió del Govern, que ha estat posat com a exemple per a la resta de comunitats”.

Cal recordar que, en aquests moments, Balears ha rebut 425 milions d’euros, dels quals el govern autonòmic en gestiona 380 milions. A més, a més, s’han de tenir en compte els 300 milions d’euros procedents dels fons React-EU.

Entre les convocatòries que ja ha resolt l’executiu autonòmic destaquen les que fan referència a autoconsum i mobilitat sostenible, sostenibilitat turística, suport a la investigació clínica, adquisició d’alta tecnologia hospitalària o projectes per impulsar la Formació Professional i l’educació 0-3.

Bonet, així mateix, ha recordat que el Govern d’Espanya també va ser el primer estat membre en rebre la primera part dels recursos procedents de la Unió Europea d’un total de 140.000 milions d’euros a rebre en els pròxims anys.

“La partida sense precedents que rebrà Espanya és fruit de la negociació del president Sánchez amb la Comissió Europea”, ha remarcat Bonet, recordant que, tal com ha exposat la vicepresidenta, l’executiu estatal ja està sol·licitant la segona part d’aquests recursos, tornant a ser el primer dels estats membre en fer-ho.

Comments are closed