El PSIB-PSOE critica el PP per votar en contra “d’un paquet imprescindible perquè famílies, autònoms i empreses puguin fer front a les conseqüències de la guerra de Putin”

Cosme Bonet: “El PP i l’extrema dreta estan demostrant que sempre van junts en contra dels treballadors, de les empreses, dels transportistes i dels joves, perquè amb la seva votació tots aquests col·lectius haurien sortit perjudicats”

El senador per Mallorca i secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha criticat que el Partit Popular per votar en contra del Reial Decret del Pla de Xoc del Govern d’Espanya, “un paquet imprescindible perquè famílies, autònoms i empreses puguin fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la guerra de Putin”.

D’aquesta manera, Bonet ha incidit que “el Partit Popular i l’extrema dreta estan demostrant que sempre van junts en contra dels treballadors, de les empreses, dels transportistes i dels joves, perquè amb la seva votació tots aquests col·lectius haurien sortit perjudicats”. “A les famílies se’ls ajuda amb mesures concretes i eficaces, i no amb falses promeses de baixades d’impostos que només amaguen retallades de serveis públics i de les pensions”, ha aclarit el socialista.

Bonet ha exposat que “a la ciutadania d’aquestes Illes se l’ajuda votant a favor de 6.000 milions d’euros en ajudes directes als transportistes, al sector primari i als sectors més afectats, votant a favor d’estalviar a la gent 20 cèntims per litre de benzina, apujant l’Ingrés Mínim Vital un 15%, ampliant el bo social elèctric o mantenint el límit del 2% a la pujada dels lloguers.

“No hi havia cap motiu ni un perquè el PP i Marga Prohens votessin ‘no’ al Reial Decret del Pla de Xoc del Govern d’Espanya, perquè, fins i tot, contempla baixades d’impostos selectives”, i hi ha afegit “el PP no hi ha estat durant la pandèmia ni hi està ara, és el mateix PP de sempre centrat en disputes contínues per veure qui és més radicals, si ells o la ultradreta”, ha expressat el socialista.

Bonet ha subratllat que “hem de lamentar com ja va passar amb la reforma laboral el vot en contra del PP”, i hi ha aprofitat per dir que “el PP torna a votar en contra dels interessos de les Illes, deixant clar que som els socialistes els únics que ens preocupam dels treballadors i les famílies”.

Per la seva banda, el portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha valorat les dades de l’EPA que “demostren que ens trobam en un context de reactivació del nostre teixit productiu”. “Tenim el màxim històric d’ocupació de les Illes Balears amb 532.000 persones fent feina, 16.000 més que el 2019 abans de la pandèmia”, ha volgut especificar el portaveu.

Així mateix, Rodríguez ha insistit que “no només és la quantitat d’ocupació, sinó que, també, la qualitat d’aquesta ocupació que gràcies a la reforma laboral estam aconseguint que s’incrementi la contractació de treballadors indefinits, tenint així la taxa de treballadors temporals inferior a la mitjana estatal”.

També, el socialista ha destacat que “la recuperació està sent ràpida i justa que és el que vàrem prometre i és el que estam complint”. “Front del discurs d’inacció, els socialistes estam demostrant tot el contrari; front del no del PP, tenim la pujada de salaris i de pensions, la reforma laboral i el Pla de Xoc”, ha dit Rodríguez.

Finalment, el socialista ha demanat al Partit Popular que “a qui protegeix les seves propostes? Perquè ja sabem que ni als pensionistes, ni als joves ni a les famílies ni als treballadors”. “Enfront de la dreta, les polítiques proactives d’un govern progressista per aconseguir la recuperació justa que està suposant la millora de la vida de tanta gent de Balears”.

Recursos addicionals

Comments are closed