Armengol: “Les Illes Balears són líders en sostenibilitat ambiental, econòmica i social, i hem demostrat que no estaven renyides una cosa amb les altres, com diu la dreta”

La vicepresidenta tercera del Govern d’Espanya, Teresa Ribera, ha elogiat la capacitat dels socialistes de Balears i de Francina Armengol de “ser pioners en tantes coses i obrir tants de debats complicats, com el de l’ús del territori”

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat avui el lideratge de la Comunitat Autònoma en transició energètica i en generació d’ocupació i ha recordat que les polítiques dels darrers vuit anys han demostrat que no eren dues qüestions incompatibles.

Armengol ha fet aquestes declaracions en la cloenda de la Jornada municipal sobre Transició Ecològica justa del PSOE, en la qual també han intervingut la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, Teresa Ribera; i el batle de Palma, José Hila. Una jornada que la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha inaugurat.

“La dreta sempre ha dit que les polítiques ‘verdes’ estaven renyides amb la creació d’ocupació i el creixement econòmic, però la realitat és que les polítiques socialistes dels darrers vuit anys han demostrat que no era així”, ha explicat Armengol, recordant que les Illes Balears són “líders en transició energètica i en generació d’ocupació”. En aquest sentit, Armengol ha dit que “volem continuar impulsant la transició ecològica justa i volem seguir essent líders en sostenibilitat ambiental, però també econòmica i social”.

Respecte d’això, ha anunciat que les Illes Balears superaran els objectius que marca la llei de canvi climàtic i, pel que fa a sostenibilitat econòmica i social, ha posat d’exemple el conveni tripartit per incrementar els salaris de l’hostaleria un 8,5% i de les treballadores de les residències privades en un 41%. “Aquestes són les polítiques que ens fan sentir bé”, ha ressaltat Armengol.

Per la seva banda, la vicepresidenta Ribera ha elogiat que les Illes Balears “hagin estat pioneres en tants d’àmbits i hagin obert tants de debats complicats, com el de l’ús del territori”. “Hi ha qui defensa matar la gallina dels ous d’or i qui vengui després que se les arregli”, ha dit Ribera en referència al model territorial de la dreta, abans d’emfasitzar que “aquesta no és el model ni la manera de pensar d’Armengol i dels socialistes de les Illes Balears, pioners en lleis per lluitar contra el canvi climàtic, la protecció de la mar, la recuperació de la badia de Palma o la mobilitat sostenible”, entre altres coses.

De fet, Ribera ha reiterat que “no hi haurà turisme si no tenim res a canvi que oferir” i ha ressaltat la manera de fer política dels socialistes, “des del diàleg, parlant amb la gent per construir solucions i pensant que governam per a tothom, no només per a la gent de bé, com el PP”.

Finalment, a la cloenda també ha intervingut el batle de Palma, José Hila, qui ha destacat que “com la nostra Comunitat Autònoma, la nostra ciutat és referent en temes de sostenibilitat i ho continuarem essent perquè tenim idees i continuarem governant”.

Abans, però, a la inauguració d’aquestes jornades, la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha ressaltat que “la transició ecològica és feina de tots i és important que el 28 de maig continuem avançant i consolidant les polítiques fetes”. La socialista ha insistit en el fet que “només els governs progressistes apostam per les polítiques de transició ecològica i lluitam contra el canvi climàtic”.

Zones de baixes emissions en els municipis de més de 20.000 habitants

El PSOE ha escollit Palma per dur a terme les seves jornades municipals sobre Transició Energètica Justa, organitzada de manera conjunta per la Secretaria de Política Municipal del PSOE, liderada per Alfonso Rodríguez Gomés de Celis, i la Secretaria de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat, encapçalada per Marc Pons.

Pons, de fet, ha moderat una taula rodona sobre el repte climàtic en el futur dels municipis, en la qual han participat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el batle de Zumarraga, Mikel Serrano; i les candidates socialistes a les batlies de Girona i Saragossa, Silvia Paneque i Lola Ranera, respectivament.

En les conclusions d’aquesta taula rodona, que ha presentat Marc Pons, el socialista ha fet especial ressò en la necessitat d’adaptar les nostres ciutats als canvis climàtics, que ha lamentat que “es veuen de cada vegada amb més freqüència” i ha demanat que “el desafiament sigui una vertadera oportunitat per transformar les nostres ciutats”.

En aquest sentit, Pons ha avançat alguns dels compromisos del Partit Socialista per continuar liderant la transició energètica, com per exemple que totes les ciutats de més de 20.000 habitants tenguin zones de baixes emissions i digitalitzin el cicle de l’aigua, però també continuar apostant per les peatonalitzacions i l’habilitació d’aparcaments dissuasius, completar l’electrificació del transport públic, i que els municipis de més de 50.000 habitants disposin d’observatoris de l’aigua.

Comments are closed