El PSIB-PSOE demana a Prohens i a Feijóo què han d’ocultar a l’amagar Vicent Marí públicament, després d’haver ajornat la declaració judicial per presumpta corrupció després de les eleccions

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha expressat que “el Partit Popular ha humiliat al seu candidat al Consell d’Eivissa i màxim dirigent institucional del PP a Balears al no voler sortir amb ell públicament a un acte de partit, ja que està investigat per presumpta corrupció pel ‘Cas Vicent Marí’

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat a la líder del Partit Popular a les Illes Balears, Marga Prohens, i al líder del Partit Popular a Espanya, Alberto Núñez Feijóo, explicacions, després d’amagar públicament al màxim dirigent del Partit Popular a una institució de les Illes Balears, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí. Cal recordar que Vicent Marí està imputant per una presumpta prevaricació, tràfic d’influències i coacció pel ‘Cas Vicent Marí’.

D’aquesta manera, Costa ha ressaltat que “els i les socialistes demanam tolerància 0 amb la corrupció, sobretot després d’haver viscut els majors casos de corrupció de la història de les Illes Balears de la mà de l’expresident del Govern de les Illes Balears, i líder del Partit Popular en el seu moment, Jaume Matas”. Així mateix, la socialista ha incidit que “la senyora Prohens encara no ha sortit a donar explicacions ni ha dit des de quan tenien coneixement de la imputació del senyor Vicent Marí”.

“Què està ocultant el Partit Popular? Per què varen amagar al seu màxim dirigent a Balears? Per què el senyor Vicent Marí no vol anar a declarar abans de les eleccions del 28 de maig?”, ha demanat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista qui també ha exposat que “el Partit Popular ha humiliat al seu candidat al Consell d’Eivissa i màxim dirigent institucional del PP a Balears al no voler sortir amb ell públicament a un acte de partit, ja que està investigat per presumpta corrupció pel ‘Cas Vicent Marí’”.

Cal recordar que el senyor Vicent Marí està denunciant per la fiscalia perquè l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears va interposar una querella contra el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí. Per la qual cosa, Marí estava citat a declarar en qualitat d’investigar per presumpta prevaricació, tràfic d’influències i coaccions el passat 9 de febrer. Marí va demana ajornament per declarar el 9 de març i recentment s’ha sabut que Marí ha demanat ajornament per declarar passades les eleccions del 28 de maig, el 2 de juny.

D’altra banda, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, també ha aprofitat per valorar positivament les declaracions de la vicepresidenta del Govern d’Espanya i ministra de Transició Energètica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ja que ha destacat que ‘les Illes Balears són líders en transició energètica’. Costa ha incidit que “el Govern de Francina Armengol ha apostat sempre per desenvolupar polítiques contra el canvi climàtic i això ens ha portat a ser líders en transició energètica”.

Finalment, Costa ha expressat que “Francina Armengol ha demostrat que no és incompatible apostar per polítiques de transició energètica i ser líders en creixement econòmic i en creació d’ocupació, en contra del que diu la dreta”. Així la socialista ha recordat que a Balears s’han instal·lat en 2022 tant d’autoconsum com en els anys anteriors, que s’han augmentat en un 53% els espais naturals protegits o que des del 2015 s’han reduït les emissions de C02 equivalents a 600.000 arbres”, ha conclòs.

Comments are closed