El PSIB-PSOE ressalta que l’escut social del Govern de Francina Armengol ja està arribant a la ciutadania de les Illes Balears

La portaveu ajunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha recordat que “més de 100.000 persones desocupades estan cobrant un ajut de fins a 600 euros, una mesura de protecció per a les classes mitjanes i treballadores de Balears”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha ressaltat que “l’escut social de més de 200 milions d’euros aprovat pel Govern de les Illes Balears de Francina Armengol, ja està arribant a la ciutadania de les Illes Balears”. Unes declaracions que ha fet la socialista després de la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Cano ha recordat que “des d’aquest dimecres més de 100.000 persones demandants d’ocupació ja estan cobrant l’ajut del Govern de 300 o 600 euros” i hi ha afegit que “una mesura que es va aprovar fa uns mesos i que forma part de l’escut social per a protegir les classes mitjanes i treballadores d’aquesta comunitat autònoma”.

En relació amb aquest tema, la socialista ha volgut posar en valor que “aquesta setmana també es començaran a pagar les ajudes de 200 euros per activitats extraescolars i ja s’han cobrat les dues pagues extra a 19.000 beneficiaris del sector de la dependència, a més de sumar la subvenció del transport públic gratuït durant tot l’any 2023”.

Cano ha valorat també l’aprovació al Consell de Ministres de 2.520 milions d’euros destinats a beques i ajusts per a més d’un milió d’estudiants d’Espanya. “És una mesura molt important per als estudiants d’aquest país perquè donam oportunitats a aquells estudiants que per condicions socioeconòmiques tindrien un obstacle per a la seva formació”.  Ha recordat també que amb el Govern del Partit Popular es destinava un 70% menys de doblers per a beques d’estudis.

Pel que fa al dia de la Igualtat Salarial, Cano ha exposat que “no podem deixar de manifestar que des del Partit Socialista, allà on governa, treballa perquè la bretxa salarial, entre homes i dones, desaparegui”. “Els contractes indefinits, impulsats per la reforma laboral del Govern d’Espanya de Pedro Sánchez, tenen com a objectiu acabar amb aquesta xacra i donar més seguretat a les dones”, ha dit.

Finalment, la portaveu adjunta ha celebrat que la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, hagi estat elegida per a liderar un front comú de totes les illes europees. “Ens permetrà reclamar un estatut específic a la Unió Europea, reivindicar les especificitats de les illes i compensar les singularitats, és una altra manera de defensar els interessos generals dels ciutadans de Balears”, ha conclòs.

Comments are closed