Borràs: “El benestar i la prosperitat no plouen mai del cel, per la qual cosa és necessari que recuperem progressivament i de forma segura la connectivitat perduda”

El diputat socialista ha defensat que “el Govern ha duit la iniciativa des del primer moment de la pandèmia, avançant-se i reclamant un tractament diferenciat atesa la nostra condició insular”

El diputat socialista Damià Borràs, ha defensat una recuperació progressiva i de forma segura de la connectivitat entre illes, amb la península i amb la Unió Europea per anar recuperant activitat econòmica quan sigui possible.

Durant la compareixença parlamentària del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, Borràs ha explicat que “necessitarem avions i vaixells per reactivar i per diversificar la nostra economia, i els necessitarem de manera suficient si volem recuperar la feina, el comerç i tota l’activitat econòmica que teníem”, perquè “el benestar i la prosperitat no plouen mai del cel, per la qual cosa és necessari que recuperem com més aviat millor la capacitat de connectivitat perduda”.

El diputat socialista ha defensat la gestió del Govern en matèria de mobilitat durant la pandèmia de la COVID-19, assegurant que “des de la sol·licitud el 13 de març de tancament de ports i aeroports per part de la presidenta Armengol, el Govern ha duit la iniciativa des del primer moment, avançant-se i reclamant amb lleialtat però de manera decidida un tractament diferenciat atesa la nostra condició insular”.

En aquest sentit, Borràs ha afegit que “la bona entesa entre govern autonòmic i estatal hauria de servir d’assaig general de la imprescindible gestió compartida dels nostres aeroports, com ho és dels nostres ports”.

A partir d’ara, tal com ha recordat el socialista, Balears encara la recuperació de la connectivitat domèstica, “començant dilluns amb més vols entre illes i amb la península, la qual cosa és possible gràcies al plantejament del Govern d’acceptar incrementar el trànsit entre illes i obrint les rutes marítimes al passatge i als vehicles”.

Pel que fa a la connectivitat internacional, Borràs s’ha mostrat partidari d’anar-la recuperant “per aprofitar com més temporada turística millor, just quan les condicions de seguretat i sanitàries ho permetin”.

De fet, Borràs ha insistit en què “els nostres aeroports estan en disposició de rebre vols internacionals amb totes les cauteles, ja que, si no hi ha res de nou, a finals de juny estarem en condicions de reprendre la connectivitat amb Europa, sempre que ho autoritzi tant la UE com els països d’origen”.

“Estam preparats perquè la gent torni a volar a poc a poc, amb alguna experiència pilot que serveixi per engreixar màquines i arribar en condicions segures a l’1 de juliol, quan previsiblement s’obri el trànsit internacional”, ha concretat Borràs.

Per a recuperar el turisme internacional, Borràs ha recordat que la Comissió Europea ha marcat les regles del joc de les companyies aèries, les quals també estan passant per una greu crisi de liquiditat que posa en perill la seva supervivència, la qual cosa també pateixen les navilieres “i suposa una altra amenaça real per a la nostra economia”. Per això, “el Govern ha accelerat el pagament a les navilieres de la part del descompte de resident que li correspon i les ha eximit del pagament de taxes portuàries mentre duri la situació actual, mesures excepcionals per a situacions excepcionals”, ha explicat el diputat del Grup Parlamentari Socialista.

Finalment, Borràs ha remarcat que “el fet d’haver tancat prest i bé ens dóna patent de credibilitat, quan els nostres clients comencin a venir ho han de poder fer amb seguretat, però sense cap impediment major, la vigent quarantena s’haurà d’haver acabat llavors i estic convençut que així serà”.

En nom del Grup Parlamentari Socialista, Borràs ha expressat el condol a les famílies que han perdut algú estimat per mor de la COVID-19 i també la gratitud a totes les persones que han treballat per garantir la nostra seguretat, com els operaris de terra de les companyies aèries, el personal de neteja, la seguretat i policia de ports i aeroports i les tripulacions d’avions i vaixells.

Comments are closed