El PSIB-PSOE aposta per “aprofitar l’oportunitat que tenim per fomentar al màxim la indústria agroalimentària local”

Pilar Sansó: “Des del Govern s’han pres mesures per ajudar al sector primari i des del Grup Parlamentari Socialista som conscients de la situació que aquest sector pateix per les conseqüències de la pandèmia, per la qual cosa volem aprofitar aquesta oportunitat per fomentar l’agricultura, la pesca i la ramaderia”

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Sansó, ha apostat per “aprofitar l’oportunitat que ens dóna la COVID-19 per fomentar al màxim la indústria agroalimentària local” en vista que la pandèmia “ha posat en evidència la importància del sector primari i és un deure de les administracions públiques donar-li suport”.

Durant la compareixença al ple del Parlament de la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Mae de la Concha, Sansó ha constatat que durant l’Estat d’Alarma “la demanda de productes locals s’ha incrementat gràcies a l’esforç del sector ramader, agrícola i pesquer, els quals han sabut adaptar-se a les noves necessitats de demanda i a les noves tecnologies”.

Per aquest motiu, Sansó ha volgut agrair als empresaris i treballadors del sector primari, els quals “produeixen productes de màxima qualitat i ens ho serveixen d’un dia per l’altre, ajudant ara més que mai desinfectant també els espais públics dels nostres pobles una vegada acabada la seva feina”.

Ara bé, la diputada socialista ha reconegut que “no tots els empresaris del sector han pogut vendre els seus productes, perquè molts d’ells tenien una quantitat de producció prevista per al sector hoteler i de restauració que finalment s’ha vist cancel·lada pel tancament d’aquests establiments durant uns mesos per la COVID-19”. Per això, el Govern ja s’ha compromès a comprar aquest excedent de producció i destinar-lo a les persones més vulnerables.

Sansó ha defensat com “des del Govern s’han pres mesures per ajudar al sector primari i des del Grup Parlamentari Socialista som conscients de la situació que aquest sector pateix per les conseqüències de la pandèmia, per la qual cosa volem aprofitar aquesta oportunitat per fomentar l’agricultura, la pesca i la ramaderia al màxim”.

En concret, la diputada socialista ha concretat que “és important apostar per estimular la formació agrària i pesquera, estimular l’interès per treballar al sector primari, garantir el relleu generacional i incorporar joves a aquesta feina, també com una manera de diversificar la nostra economia”.

A més a més, Sansó també s’ha mostrat partidària d’impulsar “la competitivitat del sector a llarg termini, apostant per la investigació i la recerca, i lluitant per una bona nova Política Agrària Comú davant Europa que tengui en compte els efectes de la insularitat”.

Comments are closed