Per a les eleccions del 28 de maig des del PSIB-PSOE plantegem un nou contracte social amb els ciutadans i ciutadanes. L’objectiu és fer front amb garanties a cada realitat emergent, a cada necessitat, a cada situació, assegurant que aquesta societat forta cerqui sempre la cohesió i continuï cuidant a totes les persones.

Consulta el programa electoral per a les eleccions autonòmiques del 28 de maig

Candidatura al Parlament

Per Mallorca

1. Francina Armengol

(Inca, 1971)

Llicenciada en Farmàcia (UB, 1995), ha estat la primera dona Presidenta del Govern de les Illes Balears (2015-actualitat) i és la Secretària General del PSIB-PSOE. Ha estat Presidenta del Consell de Mallorca (2007-2011) i Portaveu del Grup Parlamentari Socialista (2011-2015).

2. Iago Negueruela

(Santiago de Compostel·la, 1980)

Llicenciat en Dret per la Universitat de Santiago, és l’actual portaveu i conseller de Model Econòmic, Turism i Treball del Govern de les Illes Balears. És el secretari d’Idees i Programes del PSIB-PSOE.

3. Patricia Gómez

(Tolosa, 1965)

Diplomada en Infermeria per la UIB, és l’actual Consellera de Salut del Govern de les Illes Balears. Amb àmplia trajectòria a la santitat pública i amb experiència amb gestió, formació i recerca en l’àrea de la salut, ha estat directora de Cures i Coordinació Sociosanitària del Servei de Salut de les Illes Balears. És la Presidenta de la Federació Socialista de Mallorca.

4. Llorenç Pou

(Palma, 1972)

Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona. Doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professor Titular d’Economia Aplicada de la UIB des de 1997. És l’actual Director General de Model Econòmic i Ocupació del Govern de les Illes Balears.

5. Mercedes Garrido

(Felanitx, 1974)

Llicenciada en Dret, és l’actual Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears. Ha estat secretària general dels Socialistes de Mallorca (2017-2021). Ha estat portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca i regidora a l’Ajuntament de Felanitx.

6. Quim Torres

(Tarragona, 1975)

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet fein a com a periodista a Diari de Tarragona, Cadena SER, Diari de Balears i Ara Balears. És l’actual Cap de Gabinet de la Presidència del Govern de les Illes Balears.

7. Malena Riudavets

(Palma, 1969)

Ingeniera Tècnica Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Presidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears (organització que engloba el sector cooperatiu de les Illes Balears).

 

 

 

8. Carles Bona

(Barcelona, 1983)

Doctor en Física, és ajudant de doctor en el Departament de Física de la UIB i té una àmplia trajectòria en recerca. És el secretari d’Innovació, Ciència i Universitat del PSIB-PSOE i actualment és diputat al Parlament de les Illes Balears.

9. Amanda Fernández

(Manacor, 1979)

És mestra d’Educació Primària per la UIB i llicenciada en Psicopedagogia per la UNED. És Experta Universitaria en Diagnosi i Educació dels Alumnes amb Altes Capacitats de l’UNED. Actualment És Directora General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educació i é la secretària d’Educació del PSIB-PSOE.

10. Omar Lamín

(Argelia, 1988)

Actualment és el Director Insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS. És el secretari de Drets Humans  a la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

11. Sílvia Cano

(Calvià, 1981)

Llicenciada en Filosofia i Experta Universitària en violència de gènere. Actualment és diputada al Parlament i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista. A la Comissió Executiva del PSIB-PSOE és secretària d’igualtat del PSIB-PSOE i ha estat secretària general de la Federació Socialista de Mallorca (2012-2017).

12. Ares Fernández

(Palma, 1995)

Graduat en Dret. Màster d’advocacia (advocat col·legiat) i Especialista universitari en Contractació Pública. Secretari general de JSIB i diputat al Parlament. Ha treballat al Gabinet de la Conselleria d’Hisenda del Govern de les Illes Balears. President del Consell d’Estudiants de la UIB (2015-2017). Ha estat tècnic jurídic a IB3 i gestor administratiu a l’empresa privada.

13. Pilar Sansó

(Sant Joan, 1974)

Postgrau de Pèrit Judicial Immobiliaria (UPC) i postgrau d’aptitud pedagògica (UIB). Ha estat directora general de Comerç i Empresa del Govern de les Illes Balears. Actualment és diputada del Parlament de les Illes Balears.

14. Xavier Pascuet

(Barcelona, 1969)

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB. Destaca per la seva experiència professional com a director de e-learning i contingut digital. Actualment és conseller electe del Consell de Mallorca i Director de Turisme de Calvià. És el secretari de Transició Econòmica i digital de la FSM.

15. Lorena Oliver

(Palma, 1976)

Llicenciada en Dret. Màster en Dret d’empresa. Actualment és consellera electa al Consell de Mallorca (des de 2015). És secretària de Memòria Democràtica del PSIB-PSOE.

 

 

 

16. Eli Gallardo

(Marratxí, 1984)

Llicenciat en ciències polítiques i de l’Administració per la UGR. Màster en direcció de RRHH. Postgrau en comunicació i màrqueting. Finalitzant el Grau en Dret. Ha estat dircom a l’Ajuntament de Marratxí (2015-2017), tècnic de comunicació a la conselleria de Treball, Comerç i Indústria (2017-2019) i actualment és cap de gabinet de batle de Marratxí (2019-actualitat).

17. Teresa Suárez

(Palma, 1964)

És llicenciada en Psicologia per la UAB i Màster MBA en Emprenedoria Social. Ha estat gerent de l’IMAS durant la legislatura 2007-2011. La seva trajectòria professional ha estat lligada sempre al món social i des d’entitats del Tercer Sector s’ha especialitzat en planificació estratègica i direcció de projectes. Ha estat consellera de presidència del Consell de Mallorca (2017-2021).

18. Juli Dalmau
19. Catalina Solivellas
20. Nacho Garcia
21. Xisca Gamundí
22. Francisco Garcias Capella

23. Glòria Escudero
24. Amir Al Hasani
25. Carmen Palomino
26. Jose María Muñoz
27. Claudia Troppa

28. Martí March
29. Antònia Sabater
30. Vicenç Thomas
31. Rosa Fiteni
32. Xisco Antich
33. Joana Maria Escartín

Suplents

1. Rafel Oliver
2. Cris Ferrer
3. Aina Munar