Cano: “Després de reforçar la sanitat pública amb un 31% més de pressupost i 2.300 professionals, el 2021 continuarem fent-ho amb 206,3 milions més”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha reiterat “el nostre compromís ferm amb l’eradicació de qualsevol mena de violència cap a les dones”, després de l’assassinat masclista de Remedios Cortés a Palma

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha expressat la condemna dels socialistes a l’assassinat masclista de Remedios Cortés, produït a Palma, i també el suport a família i amics de la víctima “perquè compartim el seu dolor i desolació”.

Després de la Junta de Portaveus del Parlament, Cano s’ha mostrat partidària de “no defugir de combatre les causes de la violència masclista, com és el fet que un home es pensi amb drets de poder controlar a la seva parella i fins i tot d’acabar amb la seva vida”.

Per això, la portaveu socialista ha reiterat el compromís ferm “amb l’eradicació de qualsevol mena de violència cap a les dones, per a la qual cosa continuarem treballant des de les institucions i combatent els posicionaments polítics negacionistes de la violència masclista i que rebutgen la validesa de les polítiques públiques per combatre aquesta xacra”.

Pel que fa al pròxim ple del Parlament, el Grup Parlamentari Socialista aprofitarà una iniciativa per blindar la sanitat pública per reiterar el seu compromís amb un àmbit prioritari. De fet, Cano ha recordat que “des del 2015 hem reforçat la sanitat pública amb un 31% més de pressupost i 1.400 professionals més que amb la pandèmia han augmentat fins als 2300”. Un reforç que amb els pressuposts pel 2021 anirà a més, ja que “la partida de sanitat és la que més augmenta per a l’any que ve, amb un 12% més de recursos, la qual cosa suposen 206,3 milions d’euros més per a la màxima prioritat en aquests moments”.

Tot plegat en coherència amb el Govern d’Espanya, que als Pressuposts Generals de l’Estat també augmenta el pressupost sanitari en un 151%, “1.300 milions d’euros més per a un reforç històric de la sanitat pública espanyola”.

En qualsevol cas, per a la portaveu socialista els pressuposts de la comunitat autònoma per a l’any que ve son uns comptes “històrics” amb els quals “podrem combatre la pandèmia, reforçar els serveis públics i impulsar la recuperació econòmica i social de les nostres illes, amb una gestió completament diferent de la que va fer el PP a l’anterior crisi”.

Comments are closed