Cano: “El PSOE seguirà essent el partit de la responsabilitat i lluitarem per aconseguir l’abolició de la prostitució fins aconseguir-ho”

La Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE ha lamentat que no s’hagi pogut tirar endavant a la llei de llibertat sexual l’abolició de la prostitució

La Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha lamentat que, per mor dels vets creuats, no s’hagi pogut tirar endavant a la llei de llibertat sexual l’abolició de la prostitució, alhora que ha reiterat el compromís del seu partit per assolir aquesta fita.

“Teníem una oportunitat magnífica per abolir la prostitució a la llei de llibertat sexual, però els vets creuats no ho han fet possible”, ha lamentat Cano, reiterant, això sí, que “el compromís del PSOE per fer-ho realitat continua més ferm que mai”.

Així, Cano ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista en el Congrés ha presentat una proposició de llei per abolir la prostitució i “abordar qualsevol forma de proxenetisme, per perseguir els espais que es lucren llogant un espai on es prostitueix una dona i per sancionar als puters, a efectes de desincentivar la demanda”.

La també portaveu parlamentària adjunta ha posat de relleu, en aquest punt, el compromís del PSOE amb aquesta qüestió i amb tot el relatiu amb la defensa dels drets de les dones. “De nou i com sempre, el PSOE s’ha mostrat com el partit de la responsabilitat, ens reafirmam en l’abolicionisme i lluitarem fins a aconseguir-ho”

A més a més, Cano ha incidit que “la prostitució no és l’ofici més antic del món, sinó una forma de violència sexual cap a les dones incompatible amb els drets humans i una societat igualitària”, i hi ha afegit que “és el moment de què la nostra societat abordi aquest debat pensat en les dones invisibles i vulnerables perquè sense prostitució no hi hauria tracta”.

Finalment, la socialista ha posat en valor “els països que han abolit la prostitució i que han reduït dràsticament el nombre de dones explotades sexualment”. “Ja no valen excuses, és hora que cada grup polític es posicioni i diguin si estan al costat dels proxenetes o dels drets humans”, ha conclòs.

Comments are closed