El PSIB-PSOE continuarà lluitant per l’abolició de la prostitució perquè “només quan governam els socialistes es garanteixen els drets i llibertats i s’assoleixen de nous”

Silvia Cano: “El PP haurà d’explicar per què està en contra i a quin costat s’hi troba: si al costat de la democràcia i els drets humans o amb el lobby proxeneta”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha assegurat que els i les socialistes de les Illes Balears, així com de l’Estat, continuaran lluitant per l’abolició de la prostitució perquè “només quan governam els i les socialistes es garanteixen els drets i llibertats i s’assoleixen de nous”, ha expressat Cano a la roda de premsa prèvia al Ple del Parlament de les Illes Balears.

En relació amb l’esmena retirada pel PSOE al Congrés dels Diputats, Cano ha defensat que “la postura dels socialistes sobre l’abolicionisme de la prostitució sempre ha estat molt clara: és ètica i política i pretén desincentivar la demanda de prostitució i que una persona pugui beneficiar-se econòmicament de la prostitució a les dones”, i hi ha afegit que “hem d’entendre que la llibertat sexual és incompatible amb la prostitució”.

D’aquesta manera, Cano ha subratllat que “no ens quedarem aturats i, per això, s’ha presentat una proposta de llei sobre l’abolicionisme de la prostitució i, ara, és el moment de què la resta de grups polítics, especialment el principal partit de l’oposició, deixin clar de quin costat estan: al costat dels drets humans i de la democràcia o al costat del lobby proxeneta”.

Estabilització de 10 mil funcionaris

Pel que fa als acords del Consell de Govern, la socialista ha aplaudit l’estabilització de 10 mil places de personal funcionari a Balears. Així, Cano ha expressat que “fa 7 anys que amb l’entrada d’un govern progressista es va deixar enrere la crispació social, el no diàleg amb els sindicats i patronals, les retalles, els acomiadaments, i ara un govern progressista s’ha anunciat l’estabilització de 10 mil places de personal funcionari i laboral”.

“És un procés que s’ha duit a terme de forma coordinada i dialogada amb els sindicats, la senya d’identitat d’aquest govern progressista, amb aquesta internalització es fa una passa de gegant per tenir uns serveis públics encara amb més qualitat, sense temporalitat i amb millors condicions laborals”, ha expressat la portaveu adjunta dels socialistes al Parlament.

Tramitació de la llei turística

En relació amb la tramitació de la llei turística, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha afirmat que “el Partit Popular queda tot sol en el debat d’una de les lleis més rellevants d’aquesta legislatura i és una postura que quedarà per a la història d’aquestes Illes”.

“Ells volen créixer indefinidament, nosaltres deim no: volem un creixement sostenible, volem que les nostres siguin reconegudes per la qualitat del nostre turisme perquè reduir places turístiques no és decreixement”, ha exposat la socialista i hi ha aprofitat per recalcar que “el PP s’ho hauria de fer mirar, perquè està fent un discurs populista que confon a la ciutadania”.

Finalment, Cano ha criticat que “el Partit Popular viu d’eslògans i està absolutament desconnectat de la realitat i de la gent d’aquestes illes”. “És un PP que viu d’esquena a la societat de les Illes Balears i s’han convertit en un partit que s’autoexclou de tot, ni participa en el Pacte de Reactivació ni tampoc el podem trobam en el consens d’aquesta llei turística”, ha conclòs la socialista.

Comments are closed