Calvo alaba la feina pionera de les Illes Balears en la lluita contra el tràfic de dones i la prostitució i avança l’impuls en el Congrés d’una llei estatal per abolir-la

La socialista Mercedes Garrido ha presentat la Xarxa de Comunitats Autònomes per a una vida lliure de violència per a dones en situació de prostitució i eliminació del tràfic, que lidera el Govern de les Illes Balears

La vicepresidenta primera del Govern d’Espanya i secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha avançat que el PSOE impulsarà una llei estatal per abolir la prostitució i combatre el tràfic de dones i nines amb finalitats d’explotació sexual, un dels principals compromisos dels socialistes.

Ho ha fet en un acte virtual en el qual també ha participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears, la socialista Mercedes Garrido, qui ha presentat el projecte Xarxa de Comunitats Autònomes per a una vida lliure de violència per a dones en situació de prostitució i l’eliminació del tràfic i l’explotació sexual infantil i adolescent.

Es tracta d’un projecte encapçalat pel Govern de les Illes Balears i l’objectiu del qual és abolir la prostitució i aconseguir la restitució del projecte de vida de les dones que són prostituïdes.

Calvo ha alabat la feina iniciada per govern de la socialista Francina Armengol per combatre “l’esclavitud del segle XXI” i ha agraït de manera especial la feina de Maria Duran com a directora de l’Institut Balear de la Dona i de Pilar Costa i Mercedes Garrido al capdavant, primera una i després l’altra, de la conselleria d’Igualtat autonòmica.

La vicepresidenta ha remarcat que “ara és el moment d’anar tots junts per impedir la prostitució i el tràfic de dones”, i ha convidat a unir-se a aquesta xarxa a totes les comunitats autònomes, independentment de quin partit les governi, ja que es tracta “d’avançar en Drets Humans i en qualitat democràtica i de fer feina per a la Igualtat”.

Calvo ha posat de relleu que “no podem seguir caminant amb una espècia de mampara per no veure què passa al nostre país” i que aquest camí ha d’acabar “amb una legislació nacional que impedeixi aquest horror, que és l’element que funda el patriarcat i d’un sistema injust per a les dones en tant que ens ve a dir que som una mercaderia que es pot comprar i vendre”.

“Som abolicionistes i volem tirar endavant un projecte que dignifiqui la nostra democràcia, perquè una democràcia no és compatible amb això”.

La socialista Mercedes Garrido, per la seva banda, ha exposat les línies mestres d’aquest projecte que lideren les Illes Balears i que parteix de dues premisses clares: l’erradicació de la violència masclista i de la restitució del projecte de vida de les dones, i el respecte a les singularitats territorials, culturals i idiomàtiques.

“La prostitució és violència masclista directa contra les dones”, ha denunciat Garrido, destacant que la prioritat d’aquest projecte és “rescatar, assistir i donar suport a les dones traficades, víctimes d’explotació sexual i dones en situació de prostitució que en vulguin sortir” i ha exposat que els esforços se centraran en restituir el projecte de vida d’aquestes dones, amb recursos habitacionals, l’ingrés mínim vital, la millora de formació, la inserció laboral i l’accés a una feina.

Tal com ha emfasitzat la socialista, es tracta d’un “projecte ambiciós amb el qual es persegueix els mateixos objectius que han guiat els socialistes al llarg de la nostra història centenària: la justícia social, garantir drets, fer més sòlides les persones vulnerables i millorar el marc de convivència”, però, sobretot, “que les dones no es vegin mai més obligades a prostituir-se”.

Això només serà possible amb un canvi de valors a la societat, motiu pel qual aquest projecte posarà el focus en conscienciar la societat de què suposa la prostitució, especialment als homes que hi acudeixen, ha incidit Garrido.

Comments are closed