El PSIB-PSOE constata el suport constant del Govern d’Espanya a Balears amb la visita a les illes en pocs dies de diferència de quatre ministres

Costa ha destacat la bona situació epidemiològica de les Illes -amb una incidència acumulada per davall dels 50 casos per 100.000 habitants- i demana “prudència i responsabilitat” per no “tirar enrere l’esforç i l’aconseguit els darrers mesos”

El PSIB-PSOE considera una molt bona notícia la visita en pocs dies de diferència de quatre ministres “clau per a la nostra Comunitat Autònoma”, tal com ha descrit aquestes visites la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa.

Concretament, està previst que visitin les illes a finals d’aquesta setmana i principis de la pròxima la vicepresidenta tercera i ministra d’Economia, Nadia Calviño; la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto; el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

Tal com ha recordat Costa, aquestes visiten s’emmarquen en el “suport constant del Govern d’Espanya a Illes Balears” i prenen el relleu de les reunions que la presidenta Armengol va mantenir a Madrid fa setmanes amb Calviño, Maroto i la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya.

Un dels principals temes a tractar en aquestes reunions serà “la major convocatòria d’ajudes a empreses i autònoms mai posada en marxa a les nostres Illes, amb mil milions d’euros que aniran directes a les empreses més afectades per aquest any de pandèmia que duim”, ha realçat Costa.

Així mateix, la portaveu ha destacat que un altre dels temes que es posaran damunt la taula seran els ERTO i les prestacions per a fixos discontinus, dues eines “que estan suposant un gran coixí de protecció per als treballadors i treballadores” i que, juntament amb les ajudes a autònoms, la liquiditat per a empres i les ajudes com l’Ingrés Mínim Vital ja han suposat per a les Illes Balears 7.500 milions d’euros.

D’altra banda, Costa ha insistit a demanar “prudència i responsabilitat” a tothom per no tirar enrere l’esforç i l’aconseguit els darrers mesos, destacant que les Illes Balears es troben en una bona situació epidemiològica, la més baixa de tot Espanya, amb una incidència acumulada per davall dels 50 casos per cada 100.000 habitants.

Costa ha reiterat que hi ha “molt en joc en molt poc temps”, i que tot i ser conscients que tothom està molt cansat de les mesures -que s’ha demostrat que funcionen-, és necessari “apel·lar a la responsabilitat de tots i totes per evitar una quarta onada i per arribar amb una bona situació sanitària a l’inici de la temporada turística”.

Per a la socialista, és important seguir fent feina per mantenir la incidència acumulada per davall dels 50 casos, ja que “l’objectiu no és salvar la Setmana Santa, sinó salvar vides i rellançar l’economia a partir de la temporada alta”.

En aquest sentit, la portaveu ha volgut recordar que les restriccions són d’obligat compliment tant per als residents com per als visitants i que tota persona que entri a les illes, ja sigui passatger nacional o internacional, haurà d’entrar amb una prova diagnòstica negativa.

“Som l’única comunitat amb un control tan estricte i tothom que vengui haurà de complir escrupolosament amb les normes establertes”, ha insistit Costa.

Finalment, la socialista ha valorat positivament que aquesta setmana el Consell Europeu tengui previst aprovar el certificat de vacunació, que haurà de ratificar tot seguit el Parlament Europeu, i que significarà “una eina important per avançar en una mobilitat més segura”, ha destacat Costa, remarcant que les Balears ja s’han ofert al Govern d’Espanya com a territori per fer una prova pilot d’aquest certificat.

Comments are closed