El PSIB-PSOE comença a treballar en el seu projecte de futur amb el nomenament de Pere Joan Pons com a coordinador de la ponència del 14è Congrés

Cosme Bonet ha estat elegit nou portaveu i secretari de Comunicació del PSIB-PSOE, Manuel Palomino com a secretari de Salut i Pilar Costa ha estat ratificada com a portaveu del Grup Parlamentari Socialista

El PSIB-PSOE ha reunit de forma semipresencial a la Comissió Executiva, encapçalada per la secretària general, Francina Armengol, per analitzar la situació política actual, marcada per la pandèmia i les seves conseqüències polítiques i socials.

El nou portaveu del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha explicat que en primer lloc, la Comissió Executiva ha valorat les bones dades d’incidència acumulada a 14 dies. “Tenim la millor situació de l’Estat, per la qual cosa podem estar agraïts a la gran majoria de la ciutadania de les illes que ha estat exemplar amb el seu comportament”.

No obstant això, Bonet ha defensat que “és obligat demanar prudència a tothom”, perquè “davant les dates que s’acosten no ens podem relaxar”. De fet, el portaveu socialista ha insistit en què “si alguna cosa ens ha demostrat la pandèmia és que quan complim les normes les coses van bé i si ens relaxam ens podem trobar una quarta onada”.

Bonet s’ha mostrat conscient que “ens trobam ja amb els primers turistes i això és una notícia esperada per molta gent, perquè és un símptoma de recuperació”. Ara bé, el portaveu socialista ha recordat que “les normes de contacte social són les mateixes per residents i per visitants, de la mateixa manera que totes les persones que entrin a la nostra comunitat autònoma ho han de fer amb una prova diagnòstica negativa”.

La Comissió Executiva també ha destacat els esforços econòmics de totes les administracions per acompanyar en la recuperació econòmica, als quals “hem de sumar els 900 milions d’euros en ajudes directes de l’Estat per a empreses i autònoms”. Unes ajudes que es sumen a tots els recursos que ja havien arribat per part del Govern d’Espanya, per la qual cosa “estam parlant de la injecció econòmica més important de la història del Govern d’Espanya cap a les Illes Balears”.

14è Congrés i canvis a l’Executiva del PSIB-PSOE

Però a la trobada d’avui també s’ha posat la mirada al futur, amb el Congrés Federal del PSOE a l’horitzó els dies 15, 16 i 17 d’octubre, la qual cosa “implicarà també la celebració del 14è Congrés del PSIB-PSOE”.

Davant això, els socialistes de les Illes Balears comencen a preparar el terreny per a la renovació dels seus òrgans, polítiques i resolucions, amb el nomenament de Pere Joan Pons com a coordinador de la ponència marc del 14è Congrés del PSIB-PSOE.

Una ponència que vendrà marcada “per la històrica situació en la qual ens trobam actualment, amb un context marcat per la pandèmia, la crisi econòmica i social i el creixement dels populismes de dreta i ultradreta als quals plantarem cara amb les nostres idees, propostes i valors”, ha defensat Bonet.

A més a més, la Comissió Executiva ha ratificat el nomenament de Pilar Costa com a portaveu del Grup Parlamentari Socialista i ha nomenat a Manuel Palomino com a nou secretari de Salut del PSIB-PSOE.

Finalment, s’ha acordat el nomenament de Cosme Bonet com a nou portaveu de la formació i secretari de Comunicació, per la qual cosa ha volgut agrair als companys de partit i a la secretària general, Francina Armengol la confiança dipositada en ell.

Comments are closed