El PSIB-PSOE expressa el seu suport a les noves mesures per “avançar-nos al virus i evitar una quarta onada”

Pilar Costa: “Tot i ser una de les comunitats amb una incidència acumulada més baixa, no hem d’abaixar la guàrdia”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha expressat el suport dels socialistes a les mesures aprovades pel Consell de Govern, les quals “són extraordinàries, tenint en compte que estam a les portes de la setmana santa i el canvi de tendència en la situació epidemiològica”.

Tal com ha explicat la portaveu socialista després de la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears, “tot i ser una de les comunitats amb una incidència acumulada més baixa, no hem d’abaixar la guàrdia, sobretot a Mallorca on veim que la tendència dels contagis va a l’alça”.

Costa ha explicat que les mesures també es deuen a la variant britànica, la qual “ja comporta aproximadament el 85% dels contagis totals i és una variant altament contagiosa”.

Per tot plegat, Costa ha apostat per “avançar-nos i que no torni a passar el mateix que el Nadal, on vam veure que a les illes amb mesures més flexibles la incidència es va desbordar”, per la qual cosa “hem d’intentar aturar això, tenint en compte que l’objectiu és arribar a la temporada d’estiu amb les millors condicions possibles”.

Costa ha valorat positivament també la represa de la vacunació d’AstraZeneca, conscient que “la vacunació és l’esperança i esperam i reivindicam que puguin arribar més vacunes a les illes a Espanya i a la Unió Europea”. De fet, Costa ha reiterat el suport dels socialistes a la ciència, perquè “ha passat un any i poc des de l’inici de la pandèmia i ja tenim vacuna, ara és imprescindible que la puguem posar de forma massiva”.

D’altra banda, Costa ha explicat que “a la Junta de Portaveus se’ns ha informat que la Mesa ha rebutjat un escrit dels grups proposants del recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressuposts Generals de l’Estat, per encomanar a la direcció lletrada del recurs especialistes externs al Parlament”. En concret, “el que ha fet cada grup parlamentari a la Junta de Portaveus és expressar la seva opinió sobre la petició dels grups proposants rebutjada per la Mesa”.

En qualsevol cas, Costa ha recordat que “nosaltres defensam la negociació política, que és el que ha fet el Govern tot aquest temps i per mostra un botó, amb els mil milions d’euros en ajudes per a empreses i autònoms i la visita de quatre ministres del Govern d’Espanya en els pròxims dies a les Illes Balears”.

Comments are closed