El PSIB-PSOE demana explicacions al PP “per la seva traïció als empresaris i autònoms de Balears”, amb la seva abstenció al decret dels 1.000 milions d’euros

Pere Joan Pons ha celebrat, malgrat l’abstenció del PP, la validació al Congrés d’unes ajudes històriques per a la nostra comunitat autònoma

El PSIB-PSOE ha denunciat la “traïció” del PP als empresaris i autònoms de les Illes Balears, amb la seva abstenció al decret llei dels 7.000 milions d’euros en ajudes directes a empreses i autònoms, dels quals 1.000 milions seran únicament per a Balears.

El diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, ha criticat que “el PP es desentén una vegada més de la reactivació econòmica i social de les nostres illes”, amb una abstenció que “mostra la vertadera cara del PP de Balears, cada dia més entregat a la deriva de Pablo Casado”.

En concret, Pons ha lamentat que “el senyor Company es posi darrere les pancartes de l’SOS Turisme amb tots els seus càrrecs, però a l’hora de fer efectiu el paquet més gros d’ajudes que mai han rebut les nostres illes, s’abstenen”. De fet, el diputat socialista ha recordat com “Company també ha expressat el seu suport a les manifestacions del sector de la restauració, i ara que toca ajudar-los amb fets, no es banya”.

D’aquesta manera, el diputat socialista ha qüestionat el rumb que està agafant el principal partit de l’oposició, qui des que va començar la pandèmia “han criticat i ridiculitzat totes les mesures i restriccions per contenir el virus, han intentat retardar el curs escolar, van considerar la visita de la presidenta Armengol a distints ministeris una gira per fer-se fotos i ara que tenim els resultats d’aquelles reunions negre sobre blanc, s’abstenen”.

Malgrat l’abstenció del PP, el decret llei s’ha aprovat al Congrés, la qual cosa confirma “que la via de la negociació política és la que dóna resultats per a les nostres illes i avui, sense renou ni estridències, aprovam 1.000 milions d’euros per a les empreses i els autònoms de les Balears, una quantitat mai vista”.

D’aquesta manera, Pons ha defensat que “la feina conjunta entre el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears dóna els seus fruits i que, tal com vam dir en campanya electoral, el tàndem Pedro Sánchez – Francina Armengol és beneficiós per a les nostres illes i ajuda a qui pitjor ho està passant en el moment en què més necessàries són aquestes ajudes.

Mostra d’aquests beneficis també són els 7.500 milions d’euros que han rebut les illes en aquest any de pandèmia en forma d’ERTO, crèdits per a pimes i autònoms, la prestació per als fixos discontinus, les ajudes i prestacions per a autònoms i l’Ingrés Mínim Vital; als quals ara es sumen les ajudes de 1.000 milions d’euros.

A l’altra banda, trobam un PP que “com sempre, en els moments històrics i transcendentals de les nostres illes, estan amb la calculadora electoral i pensant en traslladar el model de Díaz Ayuso a les Balears, en lloc de posar les llums llargues i votar a favor d’un paquet d’ajudes històric per part de l’Estat”.

Per tot plegat, Pons ha exigit a la diputada del PP, Marga Prohens, “explicacions clares” sobre una abstenció “que els sectors productius i econòmics de les illes no oblidaran, perquè la pandèmia passarà i podrem fer balanç de qui ha estat al costat dels sectors més afectats per les restriccions i qui s’ha posat de perfil en el pitjor moment”.

Comments are closed