El PSIB-PSOE se suma a la commemoració del 25-N participant de les activitats programades i impulsant mocions i iniciatives parlamentàries

Impulsar mesures específiques per a les dones sordes víctimes de violència de gènere i la reformulació de la protecció de les víctimes posant el focus en els agressors són dues de les peticions dels socialistes

El Partit Socialista de les Illes Balears se sumarà un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebra cada 25 de novembre, i participarà de totes les activitats programades per les institucions i les entitats feministes, a més d’impulsar iniciatives parlamentàries, mocions als ajuntaments i un manifest propi.

Entre les activitats a les quals se sumaran els socialistes destaca la manifestació organitzada pel Moviment Feminista de Mallorca, que enguany es tornarà a celebrar després que l’any passat ho impossibilitàs la pandèmia, i l’acte institucional que acollirà el Parlament de les Illes Balears, també el dijous, 25 de novembre.

Iniciatives parlamentàries per combatre les violències masclistes

La lluita contra les violències masclistes és un dels principals camps d’acció dels socialistes, i de manera constant i ben conscient, els diputats i diputades impulsen a les institucions iniciatives per fer visible aquesta xacra i, el més important, erradicar-la.

En aquest sentit, el Parlament debatrà aquesta setmana, el mateix dijous 25 de novembre a la Comissió d’Assumptes Socials, una Proposició No de Llei elaborada per la diputada Beatriu Gamundí que demana impulsar mesures per a les dones sordes víctimes de violència de gènere per adequar els recursos d’informació, prevenció i vigilància i que siguin accessibles per a aquestes dones.

És important recalcar que aquesta iniciativa està treballada amb la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears i les entitats que hi formen part i recull les seves reivindicacions.

A més, a més, els socialistes també tenen registrada una altra iniciativa que es debatrà en el ple del Parlament en les pròximes setmanes i que impulsa la diputada Sílvia Cano.

En aquesta Proposició No de Llei, la també portaveu adjunta del grup socialista a la cambra autonòmica, demana posar el focus en la revisió del protocol interinstitucional de detecció, prevenció i atenció de la violència masclista i atacs sexuals, en l’especialització de l’atenció a les dones més vulnerables per raons d’origen, discapacitat o edat, i a la reformulació de la seguretat i la protecció de les víctimes fent especial esment al control dels agressors.

Mocions als ajuntaments de les Illes Balears

Així mateix, el PSIB-PSOE presentarà mocions en els ajuntaments de les Illes en la mateixa direcció, ja que la violència de gènere no té cabuda en la societat que aspiram a ser, ni en la democràcia que volem consolidar.

Entre altres qüestions, a través d’aquestes mocions es pretén impulsar que els municipis se sumin a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució i que s’engeguin campanyes de sensibilització per convèncer la població que la prostitució és violència de gènere.

També, i d’igual manera que en el Parlament, s’instarà a posar el focus sobre els proxenetes, perquè sobre ells hi caigui tot el pes de la llei, i que l’acció de l’administració se centri a erradicar la demanda perseguint i penalitzant el prostituïdor i el proxeneta.

Comments are closed