El PSIB-PSOE plantejarà el seu 14è Congrés com un espai de participació i diàleg amb una programació especialment dirigida al debat d’idees i propostes

S’organitzaran ponències i xerrades sobre algunes de les qüestions que més preocupen la ciutadania i s’instal·laran espais temàtics per difondre els valors socialistes i projectes destacats del partit

El 14è Congrés del PSIB-PSOE, que se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre a la Fàbrica Ramis d’Inca, pretén erigir-se en un espai de diàleg, debat i intercanvi d’idees obert a tota la militància i simpatitzants del partit. És per aquest motiu que s’està treballant en una programació complementària a l’ordre del dia oficial del Congrés per obrir el projecte socialista i apropar-lo a tothom que participi d’aquesta cita.

Així, s’estan organitzant un seguit de ponències i xerrades sobre temes de marcat “ADN socialista” i qüestions que preocupen la ciutadania, tot amb l’objectiu de situar ben al centre de la cita el debat sobre el projecte polític dels socialistes per a les Illes Balears de la pròxima dècada.

Col·loquis, diàlegs i masterclasses

D’una banda, es preveu la realització d’una sèrie de col·loquis, que es duran a terme en la sala del plenari. Es tracta de ponències en format conversa i que convidaran a una reflexió més pausada i profunda sobre temes transversals, com és el cas dels valors per a la societat del segle XXI o la transició justa.

D’altra banda, s’han planificat un seguit de diàlegs, de menor durada i de caràcter més informal, en els quals dos experts sobre un tema dialogaran sobre qüestions més concretes, com per exemple el paper d’Europa, el dret a ser de totes les persones o l’abolició de la prostitució.

Finalment, s’ha previst un tercer format, titulat masterclass, que fa referència a xerrades breus sobre temes molt concrets d’actualitat i en format més íntim. Tant els diàlegs com les masterclasses es realitzaran en la zona d’activitats complementàries i són formats pensats principalment per als convidats i convidades, ja que es realitzaran paral·lelament a les comissions. 

Espais temàtics, exposicions i presentacions de llibres

A més d’aquestes ponències, durant els dos dies de Congrés els participants trobaran a la Fàbrica Ramis espais temàtics dedicats als valors socialistes, com el feminisme i la igualtat o els drets LGTBI, o als projectes del partit, com l’arxiu històric o la seu virtual Miracle!, a més de comptar amb un espai de televisió en directe que emetrà de manera interrompuda a través del canal de Youtube del PSIB-PSOE al llarg dels dos dies.

Comments are closed