Més de 370 esmenes de la militància renovaran el projecte polític que el PSIB-PSOE presentarà a la ciutadania de les Illes Balears en el 14è Congrés

Les agrupacions locals han presentat 376 esmenes, més del doble de les presentades en l’anterior procés congressuals, i seran 238 els delegats i delegades que representaran la militància a la cita de finals de mes

La militància del PSIB-PSOE ha participat de manera molt activa en el procés de redacció de la Ponència Marc del 14è Congrés del PSIB-PSOE i ha presentat 376 esmenes, més del doble de les 167 que es varen presentar en el tretzè congrés, generant un interessant debat d’idees i propostes que enriquiran la redacció final.

Així, la setmana que ve culminarà un procés d’ampli debat i participació de la militància, que a la pràctica està en marxa des de fa mesos, i que recull la feina feta en el procés de reflexió intern Horitzons de Futurs, l’any 2020.

La Ponència Marc, que ha coordinat el diputat Pere Joan Pons i en la redacció inicial de la qual hi han participat directament o indirectament més d’un centenar de persones, es va obrir a la militància per al seu debat i esmenes el 23 d’octubre.

D’ença i fins aleshores, ha estat obert el període perquè les agrupacions debatin sobre el document i facin les seves propostes, en un clar objectiu del PSIB-PSOE de posar focus del 14è Congrés en les idees i les propostes a presentar a la ciutadania, per tal de renovar el projecte socialista que ha marcat l’agenda política de les Illes Balears.

376 esmenes de 63 agrupacions locals

Des del 23 d’octubre i fins al 14 de novembre, les 63 agrupacions locals de les Illes Balears s’han reunit en assemblea per traslladar el debat a la militància i aprovar o rebutjar les esmenes presentades.

Finalment, s’han elevat al PSIB-PSOE un total de 376 esmenes, que són les que es duran a debat en comissió en el congrés dels dies 27 i 28 de novembre i que votaran en comissió els 238 delegats i delegades escollits directament per les agrupacions locals en assemblea. 

Trobades comarcals i actes amb les candidates

A més, a més, durant aquestes setmanes, s’han realitzat diversos actes amb la militància, protagonitzats pràcticament en la seva majoria per la Secretària General electa dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, qui s’ha apropat a tots els racons de l’illa per presentar el seu projecte de futur a les agrupacions locals.

Així, Cladera ha participat en nou trobades comarcals, però també s’han organitzat dos grans actes conjunts amb la Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, una sa Pobla i un altre a Ariany.

També s’ha organitzat una trobada de caràcter més sectorial amb motiu de la visita de la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i en la qual també va participar el Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma i batle del municipi, José Hila.

Comments are closed