El PSIB-PSOE lamenta que el Govern de Prohens i Simonet apostin per tornar al passat amb el model de la Llei Agrària de 2014

Carbonero ha criticat que “protegir l’entorn” no sigui una de les línies estratègiques prioritàries

La diputada del PSIB-PSOE, Pilar Carbonero, ha lamentat que en el decurs de la compareixença del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, que el Govern de Marga Prohens aposti per una política del passat amb el model de la Llei Agrària de 2014.

En aquest sentit, la socialista ha posat com a exemple la necessitat en gestionar de manera concreta la pressió del sòl, una pressió molt superior a Balears que a qualsevol altra comunitat autònoma, i la necessitat de “polítiques reals per reduir costos i augmentar el valor afegit del producte local”.

Així mateix, la diputada ha demanat concreció quant a la necessitat que els productors rebin un preu just pels seus productes i el compliment de la Llei de la cadena alimentària, així com el compliment dels percentatges de producte local previstos a la llei turística.

De l’exposició inicial de Simonet ha trobat a faltar la manca d’estratègia sobre el sector ramader i agrícola ecològic, i ha demanat el suport explícit del conseller per aquestes línies d’actuació quant a la sostenibilitat i la protecció del medi, ja que no estaven incloses en el programa electoral del Partit Popular.

Carbonero s’ha congratulat del reconeixement per part del conseller a la feina i el llegat del Govern Progressista la passada legislatura per augmentar la rendibilitat de la producció i la cura del producte local.

Comments are closed