El PSIB-PSOE registra a l’Oficina Anticorrupció la denúncia per incompatibilitats contra la consellera d’Habitatge, Marta Vidal

Cosme Bonet: “Veim un Govern que no vol cap mena de control, amb un missatge molt preocupant cap a la ciutadania de les illes”.

El secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha registrat a l’Oficina Anticorrupció, en nom de la formació, la denúncia contra la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, per la incompatibilitat d’administrar dues societats, una dedicada a l’activitat immobiliària i una altra dedicada a l’advocacia en el mateix sector,  mentre era la consellera del ram els primers mesos de l’Executiu.

En concret, la denúncia dels socialistes demana a l’oficina que actuï, d’acord amb les competències que li són atribuïdes, per esbrinar l’abast de la declaració patrimonial de béns, drets, obligacions, interessos i activitats de Vidal; la compatibilitat i/o incompatibilitat de Vidal com a consellera i alhora com a administradora de dues Societats Limitades; i si existeix o ha existit conflicte d’interessos en la seva actuació.

Per a Bonet, “des del punt de vista de la Llei de Bon Govern i de Transparència, aquesta activitat podria ser un cas de conflicte d’interessos o d’incompatibilitat, per la qual cosa volem que l’oficina aclareixi si la consellera ha incorregut en algun d’aquests supòsits els mesos que ha ostentat el càrrec sense haver presentat la seva declaració”.

Per al PSIB-PSOE, l’organisme adequat per resoldre aquestes qüestions és precisament l’oficina anticorrupció. “És curiós que estiguem parlant d’un organisme que ha de vetllar per la transparència i per evitar casos de possible corrupció a les administracions de les illes i que el pacte PPVox el vulgui fer desaparèixer”, ha criticat Bonet.

El secretari d’Organització ha assegurat que “pensam que fins ara teníem en l’oficina un organisme que garantia la transparència i les bones pràctiques, i el que veim ara és precisament que el Govern no vol cap mena de control, amb un missatge molt preocupant cap a la ciutadania de les illes”, per la qual cosa “és una decisió que el Govern s’hauria de repensar”.

En qualsevol cas, el PSIB-PSOE espera que aquest organisme pugui analitzar i resoldre la denúncia registrada aquest matí.

Comments are closed