El PSIB-PSOE es compromet a destinar a polítiques culturals el 2% dels pressupostos autonòmic, insular i municipal

La candidata a revalidar el Govern, Francina Armengol, i el candidat a revalidar la batlia de Palma, José Hila, han fet l’anunci coincidint amb la celebració del Dia del Llibre

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha anunciat avui que, si continua al capdavant de l’executiu autonòmic després del 28 de maig, els socialistes invertiran a polítiques culturals el 2% dels pressupostos autonòmic, insulars i municipals.

“El nostre compromís és invertir, entre les tres institucions competents en cultura, un 2% dels pressuposts per ajudar els magnífics creadors culturals d’aquestes illes, perquè puguin crear, difondre i promocionar els productes culturals i fer possible que la gent accedeixi de forma fàcil a la cultura”, ha explicat Armengol.

La candidata socialista a revalidar la presidència de la Comunitat Autònoma ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a les paradetes dels llibreters de Palma amb motiu del Dia del Llibre, on també ha dit que “és important donar-los suport no només aquest dia, sinó també els 365 dies de l’any”.

Armengol també ha volgut posar de relleu l’aposta dels socialistes des de totes les institucions per la cultura, i ha recordat que, des que ella president la institució autonòmica, el pressupost en cultura s’ha incrementat un 60%, amb ajudes directes a la creació i la promoció culturals, però també per a infraestructures “absolutament necessàries”.

Respecte d’això, ha recordat que s’han invertit, juntament amb el Govern d’Espanya, 13 milions d’euros en instal·lacions de competència compartida, i ha remarcat dues infraestructures fonamentals: el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany i la Capsa de Música, que es convertirà en la nova seu de l’Orquestra Simfònica.

En aquest sentit, Armengol ha recordat que quan ella va assolir la presidència del Govern, l’Orquestra Simfònica “estava a punt de desaparèixer i ara és una orquestra consolidada i que disposarà del millor equipament de tot Espanya”.

Finalment, la socialista ha remarcat que “els socialistes desitjam una societat crítica, que pensi i decideixi per si mateixa” i ha emfasitzat que “la llibertat ens la dona l’educació, la cultura, la formació i la ciència” i ha asseverat que aquestes seran algunes de les prioritats dels socialistes en el seu programa electoral.

Per la seva banda, el batle de Palma i candidat a la reelecció, el socialista José Hila, també ha anunciat que si continua essent batle a partir del 28 de maig, “el pressupost de cultura continuarà incrementant-se per tercera legislatura consecutiva”.

Així mateix, Hila ha posat de relleu el compromís dels socialistes per estendre la cultura a tots els racons de la ciutat. “Farem que la cultura arribi als barris, perquè no hem d’esperar que la gent vengui als equipaments i a les activitats culturals que es fan al centre de la Ciutat, sinó que som nosaltres que hem de dur la cultura als barris perquè els ciutadans i ciutadanes puguin gaudir-ne en el seu entorn”.

Comments are closed