Cladera es compromet a fer del Teatre Principal, La Misericòrdia i Es Sindicat de Felanitx “centres culturals de referència”

José Hila ha anunciat que el recinte de l’antiga presó de Palma es convertirà en un “centre d’innovació cultural” i un espai “perquè els artistes es puguin guanyar la vida amb la seva feina”

La candidata a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha compromès amb els creadors de les Illes Balears i amb la promoció de la cultura, “element de cohesió social, democràcia i progrés,” amb l’impuls del Teatre Principal, La Misericòrdia i Es Sindicat de Felanitx per convertir-los en “centres culturals de referència”.

En primer lloc, Cladera ha refermat el seu compromís perquè el Teatre Principal de Palma es converteixi en un referent per als artistes i els creadors de les Illes Balears i que aposti “de manera decidida” per les produccions locals, alhora que sigui capaç de crear “xarxa amb la resta dels teatres municipals de l’illa”.

En segon lloc, la candidata socialista ha anunciat la intenció de convertir La Misericòrdia en un centre d’art contemporani internacional que esdevingui “un centre de referència en temes culturals”.

Es Sindicat de Felanitx és el tercer espai que centre part de les propostes culturals de Cladera per al Consell de MallorcaL’objectiu de Cladera és convertir aquest espai en un centre d’arts plàstiques internacional “de la mà de Miquel Barceló”.

Els projectes d’impuls, reconversió i creació d’aquests tres espais es complementa amb un pla d’equipaments culturals perquè “tots els ajuntaments estiguin ben dotats de recursos, de programació i en bones condicions”, tal com ha anunciat Cladera.

Així mateix, la candidata socialista ha expressat el compromís del PSIB-PSOE amb una llei autonòmica d’Indústries Culturals que “fomenti la creació i generi activitat econòmica”. Una llei que, ha explicat, lliga amb “l’Institut d’Estudis Culturals, una de les apostes d’aquesta legislatura a la qual donarem impuls, cobertura i amplitud”.

A més de cultura, Cladera també ha volgut refermar el compromís dels socialistes amb el coneixement i la recerca, i ha anunciat una Llei de Ciència autonòmica “que, juntament amb un Pacte per la Ciència, permeti estendre la carrera investigadora” a més d’una Agència de Recerca i Investigació “que fomenti la innovació”.

El candidat a la batlia de Palma, José Hila, també ha explicat les propostes en matèria de cultural, innovació i recerca per a l’Ajuntament de Palma i ha anunciat un seguit de mesures per “obrir la ciutat al món i atraure talent cultural”, amb dos grans projectes: “un centre de creació cultural a l’antiga presó de Palma i un centre d’innovació en el Nou Llevant”.

Pel que fa al projecte de reconversió de l’antiga presó de Palma, Hila s’ha compromès a fer un “centre de creació cultural amb un espai perquè els artistes puguin fer feina i comptin amb el suport de Palma Activa perquè es puguin guanyar la vida amb la seva feina”. A més, el recinte també acollirà una residència per a creadors, investigadors i estudiants, ha anunciat.

L’objectiu d’Hila és que amb aquest projecte es “doni vida als barris de Palma amb un nou nucli amb un gran parc de 100.000m2, una escoleta municipal i habitatges”.

El segon gran projecte amb què s’ha compromès el candidat a la batlia de Palma és la creació d’un Espai per a Talents -una Talent House– al Nou Llevant en el qual “els investigadors podran residir i comptaran amb sales de conferències i espais de treball” i ha explicat que serà un “centre d’innovació lligat a la cultura, al mar i a la creació”.

Per la seva banda, la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, ha destacat que des de la institució comunitària es lluitarà per “acostar l’Europa multicultural”, la qual cosa serà possible amb una “aposta per la mobilitat” perquè, ha explicat Homs, “no hi ha major riquesa que conèixer les cultures que ens envolten”.

Específicament, aquest impuls al coneixement de la diversitat cultural d’Europa es farà palès a través de dos programes: el programa Erasmus, el qual “s’ha de dotar de més pressupost per oferir igualtat d’oportunitats a tots els joves que vulguin realitzar aquesta experiència tan enriquidora” i el programa EU CARES, a través del qual s’oferirà una primera experiència laboral als joves alhora que els donarà “l’enriquiment cultural que ens promociona a tots sortir a l’exterior”.

En aquest sentit, Homs ha recordat que el 26 de maig “Europa també es juga molt” amb dos models contraposats, el socialista “que aposta per la integració” i el de les dretes, “que pretén construir murs i generar desconeixement”, ha conclòs la candidata.

Comments are closed